Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Κοινωνικό Mέρισμα 2018: Πότε Aνοίγει η Πλατφόρμα – Αναλυτικά Όλα τα Βήματα για να Κάνουμε την Αίτηση

Κοινωνικό μέρισμα 2018: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα | Newsit.gr
Υπολογίζεται, ότι οι δικαιούχοι θα είναι είναι φέτος από 1.3000.000 ως 1.400.000. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι απλή και γίνεται με μερικές μόνο κινήσεις. Χρειάζεται όμως προσοχή στα στοιχεία που έχουν προσυμπληρωθεί. Για να δείτε αν είστε δικαιούχοι για το κοινωνικό μέρισμα, θα πρέπει να μπείτε στη διεύθυνση www.koinonikomerisma.gr.
Αμέσως μετά ο πρέπει να βάλετε τους κωδικούς που έχετε για το Taxisnet – δηλαδή το username και το password, όπως θα σας ζητηθεί. Αμέσως μετά θα πρέπει να συμπληρώσετε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου και ένα email έτσι ώστε αν χρειαστεί να υπάρξει επικοινωνία με τις υπηρεσίες.
Καθώς το σύστημα συνδυάζει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, θα ζητηθεί και ο αριθμός ΑΜΚΑ. Μετά τη συμπλήρωση των κωδικών οι ενδιαφερόμενοι θα δουν στη φόρμα προσυμπληρωμένα τα οικονομικά τους στοιχεία με βάση τη φορολογική δήλωση του 2017. Εκεί θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή, καθώς μπορεί να υπάρχουν λάθη.
Εκεί θα πρέπει να πιστοποιηθεί ότι ο ενδιαφερόμενος έχει ασφαλιστεί σε οποιοδήποτε ταμείο στην Ελλάδα έστω και για έναν μήνα. Εξαιρούνται άτομα άνω των 67 ετών και μονοπρόσωπα νοικοκυριά όπου ο δικαιούχος έχει αναπηρία άνω του 67%.
Αμέσως μετά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να συμπληρώσουν το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο θα πιστωθεί το Κοινωνικό Μέρισμα. Προσοχή διότι σε αυτό το σημείο γίνονται και τα περισσότερα λάθη λόγω των πολλών ψηφίων.
Αμέσως μετά γίνεται η δήλωση από τα ενήλικα άτομα που φιλοξενούνται, τα οποία θα πρέπει να μπουν στο taxis με τους δικούς τους κωδικούς και να δώσουν τη συναίνεσή τους. Στη συνέχεια κάθε ενδιαφερόμενος θα ενημερωθεί αυτόματα εάν είναι ή όχι δικαιούχος του Κοινωνικού Μερίσματος. Αμέσως μετά οι δικαιούχοι θα πρέπει να πατήσουν στην αίτηση το “κουμπί” αποδοχής έτσι ώστε να πιστωθούν τα χρήματα στον λογαριασμό που έχουν δηλώσει. Το σύστημα υπολογίζει αυτόματα το ποσό που θα λάβει κάθε δικαιούχος.

Κοινωνικό μέρισμα χωρίς αίτηση

Χωρίς αίτηση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ, θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα όσοι είναι άνω των 70 ετών. Τα άτομα αυτά, όπως είπε στην κρατική τηλεόραση ο Πρόεδρος Δ.Σ & Δ/νων Σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ, Αναστάσιος Τάγαρης, θα πληρωθούν κανονικά τα χρήματα στις 14 Δεκεμβρίου μέσω μιας διαδικασίας που θα τρέξει αυτόματα. Αυτό που θα πρέπει να προσέξουν οι ίδιοι οι δικαιούχοι και συγγενείς των ατόμων αυτών είναι πως εάν η πληρωμή δεν γίνει στις 14 του μήνα τότε υπήρξε κάποιο πρόβλημα και έτσι θα χρειαστεί να μπουν στην διαδικασία της αίτησης. 

Φώτο   Ρεπορτάζ    Διονύσιος   Κούρτης 

Πηγή: wwwlefkaslive.blogspot.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.