Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

ΚΙΝ.ΑΛ.: Εργαστήρι ευτελισμού και ανομίας τα Πανεπιστήμια

Ερώτηση προς τους υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστα Γαβρόγλου, και Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, κατέθεσε στη Βουλή το Κίνημα Αλλαγής, σχετικά με «επαναλαμβανόμενα φαινόμενα που μετατρέπουν τον χώρο των Πανεπιστημίων σε εργαστήρι ευτελισμού και ανομίας».

Ειδικότερα, οι βουλευτές Λεωνίδας Γρηγοράκος, Χαρά Κεφαλίδου και Δημήτρης Κωνσταντόπουλος επισημαίνουν ότι «όπως κατ’ επανάληψη έχει επισημάνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, με την επαναφορά της οπισθοδρομικής και επικίνδυνης ρύθμισης του νόμου 4485/2017 για το άσυλο, σύμφωνα με την οποία η επέμβαση των αστυνομικών αρχών είναι επιτρεπτή μόνο ύστερα από την άδεια επταμελούς Πρυτανικού Συμβουλίου, τα φαινόμενα της βίας και της ανόμοιας εντάθηκαν.

Ταυτόχρονα, με το πόρισμα της Επιτροπής Παρασκευόπουλου για τη βία, την εγκληματικότητα και την ανομία στα Πανεπιστήμια επιβεβαιώθηκαν οι ανερμάτιστες και επικίνδυνες αντιλήψεις, οι ιδεοληπτικές και εμμονικές αγκυλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Αποτέλεσμα είναι μια εικόνα αποκαρδιωτική, θλιβερή και εξοργιστική των πανεπιστημιακών χώρων, που έχουν μετατραπεί σε βιότοπους αντικοινωνικών συμπεριφορών.

Μετά την εγκατάσταση του “Ρουβίκωνα” στη Φιλοσοφική Σχολή και τον εγκλωβισμό των πανεπιστημιακών στο κτήριο της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, έρχεται ξανά στο προσκήνιο η γκετοποίηση του χώρου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η εξαθλίωσή του σε επίπεδα τριτοκοσμικής χώρας.

Όπως καταγγέλλουν φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ με ανοικτή επιστολή-έκκληση προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, τα φαινόμενα ανομίας – μεταξύ των οποίων διακίνηση ναρκωτικών, σωματικές και φραστικές παρενοχλήσεις από διακινητές και γενικευμένη ατμόσφαιρα ανασφάλειας – είναι ιδιαίτερα έντονα».

Με αυτό το σκεπτικό, οι τρεις βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛ. ρωτούν τους δύο υπουργούς:

«1. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί μέχρι σήμερα για να αντιμετωπίσετε τα περιστατικά παράνομων και εγκληματικών πράξεων στους πανεπιστημιακούς χώρους που σας έχουν καταγγελθεί;

2. Σκοπεύετε να προχωρήσετε στη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου νομοθετικού πλαισίου για να αποφεύγονται τα εν λόγω περιστατικά και να αποδεικνύετε έμπρακτα ότι δεν παρέχετε κάποια νομιμοποίηση στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς, που με την ανοχή και τις πράξεις τους έχουν μετατρέψει τους πανεπιστημιακούς χώρους σε άντρο κάθε λογής κακοποιών στοιχείων, καταφύγιο εξαρτημένων και άβατο γενικότερης ανομίας;

Η κατάργηση της ρύθμισης για το άσυλο είναι ανάμεσα στα μέτρα στα οποία προτίθεστε να προχωρήσετε;».

Πηγή: Topontiki.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.