Καυτερή σάλτσα Barbecue με μάνγκο

Με την Πολωνία με συνδέουν δεσμοί οικογενειακοί. Πριν λίγο καιρό που είχα αναρτήσει μια φωτογραφία με καυτερές πιπεριές μέλος της ευρύτερης οικογένειας βλέποντας τες μου πρότεινε να φτιάξω μια καυτερή σάλτσα στέλνοντας μου και τη συνταγή.

Πριν μια βδομάδα στο σπίτι έφτασε ένα κουτί με καυτερές πιπεριές δώρο φίλης, με την επισήμανση ότι είναι πολύ καυτερές. Για εμένα προσωπικά και λίγο να ήταν δεν θα δοκίμαζα, μια πολύ μικρή που μπήκε σε μια σάλτσα μόνο που την έπιασα να την αφαιρέσω και άγγιξα τη γλώσσα στο χέρι με έκαψε.

Η σάλτσα όμως έγινε για τους τολμηρούς του σπιτιού και αγαπημένους φίλους που ανυπομονώ να έχω τη γνώμη τους.

Θα συνοδεύσουμε με αυτή ψητά κρέατα θα την προσθέσουμε σε σάντουιτς ή burger.

Ευχαριστώ πολύ τον Adrian για την πρόταση, είναι δυστυχώς δύσκολο να του στείλω ώστε να έχω τη δική του άποψη.

Καυτερή σάλτσα Barbecue με μάνγκο

Print Recipe

Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
4 βαζάκια των 200 γρ 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
4 βαζάκια των 200 γρ 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Καυτερή σάλτσα Barbecue με μάνγκο

Print Recipe

Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
4 βαζάκια των 200 γρ 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά
Μερίδες Χρόνος προετοιμασίας
4 βαζάκια των 200 γρ 20 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος
30 λεπτά

Συστατικά

  • 2 κοτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού τζίτζερ φρέσκο τριμμένο
  • 500 γρ μάνγκο κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 200 ml χυμό μάνγκο
  • 1 δοσομετρική κούπα σάλτσα ντομάτας
  • 80 γρ καστανή ζάχαρη
  • 90 ml λευκό ξύδι
  • 2 κουτ. σούπας πετιμέζι
  • 2 κουτ. σούπας Χυμό λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 3 κουτ. γλυκού καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες μαζί με τα σπόρια τους
  • 2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε ετοιμάζοντας όλα τα υλικά.

  2. Καθαρίζουμε τα μάνγκο και τα κόβουμε σε μέτριους κύβους. Κόβουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα. Μετράμε – ζυγίζουμε τα υπόλοιπα υλικά. Φορώντας οπωσδήποτε γάντια ψιλοκόβουμε τις καυτερές πιπεριές.

  3. Σε μια μέτρια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το ελαιόλαδο, τοποθετούμε στην εστία σε μέτρια ένταση. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά, προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίτζερ και ανακατεύουμε συνέχεια για 30 δευτερόλεπτα.

  4. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μόλις αρχίζει να βράζει μειώνουμε την ένταση σε μέτρια και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει καλά το μάνγκο.

  5. Με ραβδομπλέντερ λιώνουμε τη σάλτσα και βράζουμε ακόμη 5 λεπτά ανακατεύοντας να μην κολλήσει.

  6. Μεταφέρουμε με τη βοήθεια χωνιού σε αποστειρωμένα βάζα και σκεπάζουμε με τα καπάκια αφού τοποθετήσουμε στην επιφάνεια του βάζου κερωμένο δίσκο ή ένα δίσκο από λαδόκολλα.

  7. Αφήνουμε να κρυώσει και αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Σημειώσεις

Προσοχή στους χειρισμούς με τις καυτερές πιπεριές, φοράμε γάντια και προσέχουμε να μην ακουμπήσουμε τα σκεύη που χρησιμοποιήσαμε χωρίς γάντια.

Το πόσο καυτερή θα είναι η σάλτσα εξαρτάται από το πόσο καυτερές είναι οι πιπεριές και την ποσότητα που θα προσθέσετε ανάλογα τα γούστα σας.

Η σάλτσα ντομάτας που χρησιμοποίησα ήταν σπιτική, μπορείτε να βάλετε μια του εμπορίου.

Τον χυμό μάνγκο θα τον βρείτε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα.

Πηγή: asproylas.gr

Διαβάστε επίσης!

loading…

Πηγή: pizza-roma.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.