Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Κατατίθεται το νέο ασφαλιστικό – Φέρνει μεγάλη επιβάρυνση στους μη μισθωτούς

Κατατίθεται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Με το νέο νόμο, προβλέπονται μεταξύ άλλων επαχθών ρυθμίσεων μεγάλες επιβαρύνσεις για τους ασφαλισμένους επαγγελματίες και επιχειρήσεις με χαμηλά ή μηδενικά εισοδήματα. Επίσης, παρέχονται μειώσεις εισφορών σε επαγγελματίες με υψηλά εισοδήματα.

Η ελάχιστη εισφορά, η οποία επιβάλλεται στα χαμηλά και μηδενικά εισοδήματα, είχε ξεκινήσει με το «νόμο Κατρούγκαλου» αρχικά στα 167 Ευρώ το μήνα και είχε στη συνέχεια διαμορφωθεί στα 184 Ευρώ το μήνα μετά την αύξηση του βασικού μισθού, καθώς υπολογιζόταν σαν ποσοστό επί του βασικού μισθού.

Με το νέο νόμο, η εισφορά για επιχειρήσεις με χαμηλά και μηδενικά εισοδήματα, καθορίζεται σε 252 Ευρώ, επιβαρύνοντας τους επαγγελματίες με τουλάχιστον 68 Ευρώ το μήνα.

Ο υπουργός Εργασίας επισήμανε, ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει 19 διατάξεις «με έντονο κοινωνικό και αναπτυξιακό πρόσημο», όπως τις χαρακτήρισε ο ίδιος, καθώς σύμφωνα με τον υπουργό, το νομοθέτημα συνοδεύεται από αναλογιστική μελέτη από την οποία προκύπτει βιωσιμότητα μέχρι το 2070.

«Εμπαιγμός προς την κοινωνία»

Για «εμπαιγμό» προς την κοινωνία κατηγόρησε τον υπουργό, ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρεί ότι πρόκειται για «επικοινωνιακό χτύπημα»  και υποστηρίζει ότι επιβαρύνονται οι 9 στους 10 επαγγελματίες και χάνουν οι 9 στους 10 συνταξιούχους.

Με αντιδράσεις απαντούν οι κοινωνικοί φορείς, καθώς έχει εξαγγελθεί απεργία για αύριο Τρίτη 18 Φεβρουαρίου.

Πηγή: Epirusnews.eu


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.