Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Καταγγελίες για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στα Γιάννενα

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας – Βόνιτσας καταδικάζει το απαράδεκτο γεγονός των συλλήψεων εργαζομένων της πρώην Καρυπίδης που διεκδικούν το αυτονόητο: να επιστρέψουν στις δουλειές τους. Κυριακή πρωί, μέσα στα σπίτια τους, Στους εργαζόμενους δεν ανακοινώθηκε καν ότι πρόκειται για συλλήψεις αλλά ότι πρόκειται για συστάσεις και προσήλθαν με τα αυτοκίνητά τους στο Αστυνομικό Τμήμα όπου τους ανακοινώθηκε ότι συλλαμβάνονται και προσήχθησαν με την διαδικασία του αυτόφωρου στον Εισαγγελέα ο οποίος όρισε δικάσιμο! Επιπλέον αναζητούνται με ανθρωποκυνηγητό στα σπίτια τους οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον «Καρυπίδη», αλλά και άλλοι συνδικαλιστές του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων.

Η πράξη αυτή δείχνει για μια ακόμη φορά ποιον υπηρετεί και ποιον έχει απέναντι και κυνηγά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Όλοι αυτοί που υποστηρίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, που την ονομάζουν είτε «δίκαιη ανάπτυξη» όπως η σημερινή κυβέρνηση είτε «βιώσιμη ανάπτυξη» οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, βλέπουν τα εργατικά δικαιώματα και τις κατακτήσεις που είχε το εργατικό κίνημα τα προηγούμενα χρόνια ως εμπόδιο, ως «αγκυλώσεις του παρελθόντος». Ενθαρρυμένη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ από αυτή την ομοψυχία των αστικών κομμάτων, από την στήριξη που της δίνουν ο ΣΕΒ και οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τώρα ετοιμάζεται να φέρει νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα απαγορεύει ουσιαστικά το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση.

Οι συλλήψεις των εργαζομένων της πρώην «Καρυπίδης», το γεγονός ότι το Υπουργείο Εργασίας όρισε μετά από ένα μήνα, από την αίτηση του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, τριμερή συνάντηση, οι προηγούμενες συλλήψεις του προέδρου του Εργατικού Κέντρου και των υπολοίπων εργατικών στελεχών με την πρωτοφανή καταστολή (με χειροβομβίδες κρότου-λάμψης) μπροστά από το κατάστημα, αναδεικνύουν ποιος είναι ο ρόλος του αστικού κράτους.

Το καθεστώς βίας και αστυνομοκρατίας, με τη βοήθεια της αστικής «δικαιοσύνης» που γίνεται προσπάθεια να επιβληθεί στην πόλη των Ιωαννίνων, πρέπει να βρει σθεναρή απάντηση από το σύνολο των εργαζομένων. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους με τα συνδικάτα τους να πάρουν θέση να καταδικάσουν την καταστολή απέναντι σε εργαζόμενους που διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά.

Η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι τέτοια που να δείχνει στην Κυβέρνηση και τη μεγαλοεργοδοσία, το κύμα αντίδρασης που ετοιμάζεται αν τολμήσουν να φέρουν οποιαδήποτε αλλαγή στον συνδικαλιστικό νόμο.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!
Να αφεθούν τώρα ελεύθεροι οι εργαζόμενοι!
Να σταματήσει τώρα κάθε δίωξη εργαζόμενου!
Να δικαιωθεί ο πολύμηνος αγώνας των εργαζόμενων στον «Καρυπίδη», να δοθούν τα δεδουλευμένα τους και να κατοχυρωθεί το δικαίωμά τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

—————————–

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΜΕ ΡΟΠΑΛΑ ΚΑΙ ΜΑΤ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΝΟΥΝΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ

Το Δ.Σ. του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων καταγγέλει την απαράδεκτη επίθεση των ΜΑΤ στους Εργαζόμενους του “Market In”, που διεκδικούν τη δουλειά και τα δεδουλευμένα μηνών από την εργοδοσία της επιχείρησης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απέδειξε για μια ακόμα φορά ποιον υπηρετεί και ποιον έχει απέναντι και κυνηγά. Για την κυβέρνηση οι εργοδότες έχουν δικαίωμα να απολύουν, να μην δίνουν στους εργαζόμενους τους μισθούς που δουλέψανε, ενώ οι εργαζόμενοι δεν έχουν κάνενα δικαίωμα να διεκδικούν τα δικαιώματά τους.

Την Κυριακή 26/11,η Αστυνομία με εντολή της εργοδοσίας της “Μarket in” εισέβαλε στα σπίτια εργαζομένων και συνέλαβε με τη διαδικασία του αυτόφωρου δύο από αυτούς. Σήμερα 29/11 στη διάρκεια της περιφρούρησης της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο Ιωάννινων στο “Market In”, απαιτώντας την επαναπρόσληψη των εργαζομένων της επιχείρησης «πρώην Καρυπίδης», προχώρησαν σε δώδεκα συλλύψεις εργαζομένων, μαζί και του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου.

Δηλώνουμε ότι η τρομοκρατία δεν θα πέρασει! Δούλοι του 20ου αιώνα δε θα γίνουμε, επειδή θέλουν να μας κάνουν!

29/11/2017

—————————

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
«ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ» στους ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΛΗ στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Για μια ακόμη φορά και αυτή η κυβέρνηση δείχνει ποιας τάξης τα συμφέροντα υπηρετεί! Δείχνει το εχθρότητα της απέναντι στους εργαζόμενους που αγωνίζονται και διεκδικούν τα δεδουλευμένα μηνών και το δικαίωμα τους στην δουλειά και αυτό το κάνει με τον πιο απροκάλυπτο και ωμό τρόπο.

Σήμερα και πριν από λίγες ώρες οι δυνάμεις καταστολής, προέβησαν σε συλλήψεις συνδικαλιστών και εργαζόμενων του Super Market Καρυπίδη στα Γιάννενα κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ιωαννίνων, ένα ακόμη μέλος της διοίκησης και 9 ακόμη εργαζόμενοι απ’ τους οποίους ο ένας βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Η τρομοκρατική αυτή ενέργεια από τις δυνάμεις καταστολής του αστικού κράτους για να τσακίσουν τη σημερινή κινητοποίηση και τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους έρχεται σε συνέχεια του ανθρωποκυνηγητού και της αυτόφωρης διαδικασίας που κινήθηκε προχθές ενάντια σε εργαζόμενους του Καρυπίδη και τις συλλήψεις που πραγματοποιήθηκαν μέσα στα σπίτια τους.

Οι μεγαλοεργοδότες μπροστά και στα νέα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας, έχουν ξεσαλώσει, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που ψήφισαν τα κόμματα του κεφαλαίου.

Καταγγέλλουμε το «ΝΟΜΟ και ΤΑΞΗ» των ισχυρών που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση και καλούμε όλα τα τοπικά σωματεία και τους εργαζόμενους να καταδικάσουν τέτοιες ενέργειες που στρέφονται ενάντια στα δικαιώματα ΟΛΩΝ των εργαζομένων.

ΤΟ Δ.Σ
Λευκάδα 29/11/2017

The post Καταγγελίες για τις συλλήψεις συνδικαλιστών στα Γιάννενα appeared first on aromalefkadas – Ενημερωτική ιστοσελίδα της Λευκάδας.

Πηγή: Aromalefkadas.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.