Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Ιθάκη: Παραλίγο μεταφορά ασθενή … με νεκροφόρα

funeral-director-1823425_1280-800x445

Πολύ άσχημη είναι η κατάσταση που επικρατεί στις δομές υγείας της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης. Όπως αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς για την Υγεία στα δύο νησιά, τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στις μεγάλες ελλείψεις γιατρών, στις δυσκολίες συντήρησης του εξοπλισμού αλλά και στις ελλείψεις νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της συνεδρίασης, πάντως, ήταν αυτό που δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ιθάκης, κ. Παξινός σχετικά με τις μεταφορές των ασθενών.

Υπάρχει μόνο ένας οδηγός ασθενοφόρου στην Ιθάκη με ένα ασθενοφόρο, το οποίο όταν μεταφέρει ασθενή στην Κεφαλονιά, το νησί μένει ουσιαστικά ακάλυπτο.

Ο άνθρωπος αυτός, έχει να πάρει άδεια έξι χρόνια, αφού οι ανάγκες, αλλά και το φιλότιμο, δεν του το επιτρέπουν.

Όταν δεν υπάρχει ασθενοφόρο, οι μεταφορές γίνονται με όποιο όχημα βρεθεί (βανάκια, αγροτικά κλπ.). Σε μία περίπτωση, μάλιστα, που χρειάστηκε να μεταφερθεί ένα σοβαρό περιστατικό και το ασθενοφόρο είχε χαλάσει, επειδή ήταν κατακαλόκαιρο και θα έπρεπε να υπάρχει κλιματισμός στο όχημα προτάθηκε η λύση μιας… νεκροφόρας.

Όπως παραδέχτηκε ο διευθυντής, δεν χρησιμοποιήθηκε τελικά η μακάβρια αυτή λύση, «για να μην εκτεθούμε» και το περιστατικό μεταφέρθηκε, τελικά, με ημιφορτηγό.

(Πηγή: ithacanews.gr)

Πηγή: Kolivas.de


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.