Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Ιεράπετρα: «Πόλεμος» εμπόρων – καθηγητών για σχολική εκδρομή ανήμερα της Black Friday

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου Ιεράπετρας και των καθηγητών του 2ου Λυκείου και του ΕΠΑΛ.  Ο Εμπορικός Σύλλογος εκφράζει την έντονη αγανάκτησή του για το γεγονός ότι σήμερα, ανήμερα της Black Friday, πραγματοποιείται σχολική εκδρομή. Όπως εκτιμούν οι έμποροι η σχολική εκδρομή θα στερήσει μεγάλα ποσά από την τοπική αγορά καθώς θα δαπανήσουν χρήματα στον τόπο της εκδρομής τους, το Ηράκλειο.

Ζήτησαν μάλιστα από τους διευθυντές των σχολείων να αναβάλλουν την εκδρομή κάτι το οποίο δεν έγινε.

Οι διευθυντές των σχολείων είπαν μεταξύ άλλων ότι είναι δύσκολο να αναβληθεί η εκδρομή καθώς έχει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και όχι… εμπορικό. 

Σημείωσαν ότι  περιλαμβάνει επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και τα παιδιά θα έχουν σχεδόν μιάμιση ώρα ελεύθερη πριν επιστρέψουν

Τι λέει η ΕΛΜΕ Λασιθίου

Η ΕΛΜΕ Λασιθίου χαρακτηρίζουν άδικη την διαμαρτυρία των εμπόρων : 

«Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου θεωρεί άδικη τη διαμαρτυρία μελών του Εμπορικού συλλόγου Ιεράπετρας για τη προγραμματιζόμενη εκπαιδευτική επίσκεψη δύο σχολείων της Ιεράπετρας στο Ηράκλειο τη Παρασκευή 24/11/2017.

Είναι λάθος να ισχυρίζεται ότι η εκπαιδευτική αυτή επίσκεψη (08:15 -16:00) πραγματοποιείται στο εμπορικό κέντρο του Ηρακλείου, λόγω επικείμενων εκπτώσεων (Black Friday).   Ο προγραμματισμός των εκπαιδευτικών και διδακτικών επισκέψεων γίνεται συνήθως στην αρχή της Σχολικής Χρονιάς. Γνώμονας για την επιλογή των τόπων και των προγραμμάτων είναι η ποιότητα τους και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν τα παιδιά από αυτά.

Οι διδακτικές επισκέψεις εντάσσονται προγραμματισμένα στην εκπαιδευτική διαδικασία, με μέριμνα ώστε να μη διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία του σχολείου και αποτελούν αναγκαίο συμπλήρωμα της αγωγής των μαθητών και μαθητριών.

Στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που διανύουμε, το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λασιθίου καλεί όλους τους γονείς και μαθητές να στηρίξουν τις μικρές τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις του Νομού.

Είμαστε κάθετα αντίθετοι με ξενόφερτα εμπορικά ήθη που επιβάλλουν οι πολυεθνικές με στόχο τον αφανισμό των μικρών επιχειρήσεων».

Πηγή: Topontiki.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.