Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Θανάσης Καββαδάς: 377.000 ευρώ για το Πνευματικό Κέντρο Σφακιωτών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 20 Νοεμβρίου 2020

377.000 ευρώ για το Πνευματικό Κέντρο Σφακιωτών από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» – Έκτακτη επιχορήγηση 143.000 στο Δήμο Λευκάδας και 19.000 στο Δήμο Μεγανησίου από το Υπουργείο Εσωτερικών 

Τηλεφωνικά ενημέρωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Τάκης Θεοδωρικάκος τον Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά για την ένταξη προς χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης του έργου «Διαμόρφωση Πνευματικού Κέντρου Δημοτικής Ενότητας Σφακιωτών», ύψους 377.000 ευρώ. 

Ο κ. Καββαδάς είχε μεταφέρει το προηγούμενο διάστημα στον Υπουργό την ανάγκη ένταξης έργων της Λευκάδας στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, μεταξύ των οποίων και τη μετατροπή του κτιρίου του πρώην Δήμου Σφακιωτών σε πνευματικό κέντρο. Όπως είχε επισημάνει, το εγκαταλελειμμένο κτίριο, στο οποίο επρόκειτο να στεγαστεί το δημαρχείο του πρώην δήμου Σφακιωτών παρέμενε αναξιοποίητο και ήταν απόλυτη ανάγκη να βρεθεί χρηματοδότηση ώστε να πάρει ζωή και να μετατραπεί σε χώρο πολιτισμού. 

Υπενθυμίζεται ότι για το συγκεκριμένο κτίριο είχαν γίνει κατά το παρελθόν δύο απόπειρες ένταξης του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, οι οποίες δεν είχαν αποτέλεσμα: Το 2017 με την πρόταση  ένταξης στο Ε.Π «Ανταγωνιστικότητα και Καινοτομία» και το 2019 με την πρόταση ένταξης στο Φιλόδημος Ι. Και ενώ όλα τα έργα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τα οποία ήταν στο Φιλόδημος Ι πέρασαν στο πρόγραμμα «Α.Τρίτσης» τον Ιούνιο, το μοναδικό έργο που έμεινε εκτός ήταν το Πνευματικό Κέντρο  της  Δ.Ε. Σφακιωτών.

Γι’ αυτό άλλωστε ο Βουλευτής ξεκίνησε συχνές επαφές, από τον Ιούνιο και μετά, με τον Υπουργό Εσωτερικών, επιμένοντας να εγκριθεί και να ενταχθεί το έργο στο «Α.Τρίτσης». Σήμερα, ο κ. Θεοδωρικάκος υπέγραψε την απόφαση ένταξης η οποία θα αναρτηθεί στη Διαύγεια τις επόμενες ώρες.

Τέλος, ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε το Βουλευτή για την έκτακτη επιχορήγηση του Δήμου Λευκάδας με το ποσό των 143.090,31 ευρώ και του Δήμου Μεγανησίου με 19.194,49 ευρώ προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών τους αναγκών για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

The post Θανάσης Καββαδάς: 377.000 ευρώ για το Πνευματικό Κέντρο Σφακιωτών appeared first on aromalefkadas – Ενημερωτική ιστοσελίδα της Λευκάδας.

Πηγή: Aromalefkadas.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.