Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Η Περιφέρεια Ηπείρου για τη χρήση του κτιρίου του πρ. εκπαιδευτηρίου «Παλλάδιον»

Περιφέρεια Ηπείρου

Περιφέρεια Ηπείρου

Ανακοίνωση σχετικά με τη χρήση του κτιριακού συγκροτήματος του πρώην εκπαιδευτηρίου «Παλλάδιον» εξέδωσε η Περιφέρεια Ηπείρου:

«Από σχολιαστές που είτε ζουν στην πόλη των Ιωαννίνων, είτε είναι περαστικοί από αυτή, επιχειρείται να συνδεθεί η προ δεκαετίας αγορά του διδακτηρίου «Παλλάδιον», με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Ηπείρου στον πλειστηριασμό ακινήτων της μεταλλοβιομηχανίας SPIDER. Πλειστηριασμός, που επαναλαμβάνουμε επισπεύδεται από τους εργαζόμενους και όχι από τις Τράπεζες όπως εσκεμμένα – και παρά την συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο – συνεχίζουν κακοπροαίρετα να υποστηρίζουν ορισμένοι.

Το «Παλλάδιο» που κατά τα γραφόμενα «ρημάζει», παραμένει «αναξιοποίητο» και για το οποίο ξοδεύτηκαν άσκοπα χρήματα των φορολογουμένων, σήμερα στεγάζει:

Α) Στο Ισόγειο: το ΚΕΔΔΥ – (ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΦΟΡΟΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ) και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ιωαννίνων.

Β) Στο πρώτο όροφο: την ΑΣΠΑΙΤΕ, το ΠΕ.Κ.ΕΣ (Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Ηπείρου) και το 30 Νηπιαγωγείο Ιωαννίνων.

Γ) Στο υπόγειο: τον Αθλητικό Σύλλογο «Γ. Μαρκούλας», την Ελληνική Εταιρεία Αυτιστικών Ατόμων Περιφέρειας Ηπείρου, τον Όμιλο Φίλων Ποδηλάτων και τον Σύλλογο Δρομέων Ιωαννίνων.

Δομές για τις οποίες (εκτός των Συλλόγων) θα έπρεπε να καταβάλλονται μισθώματα σε ιδιώτες ιδιοκτήτες ακινήτων: στο παρελθόν από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τώρα από το Δήμο Ιωαννιτών. Σήμερα έναντι αυτών, καταβάλλεται πολύ μικρότερο ποσό– και μέχρι εξόφλησης του δανείου- ως δόση στην Τράπεζα. Αυτή είναι η δήθεν κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, που υποστηρίζουν ορισμένοι οι οποίοι έχουν πάρει «διαζύγιο» με την εγκυρότητα.

Οι πολίτες και το αναγνωστικό κοινό ας κρίνουν, αν το πράττουν από άγνοια, είτε από σκοπιμότητα.

Η Περιφερειακή Αρχή αισθάνεται περήφανη και δικαιωμένη για την απόκτηση – σε περίοδο που η σχολική στέγη ήταν αρμοδιότητα της Ν.Α.- του διδακτηρίου του ΠΑΛΛΑΔΙΟΥ- το οποίο διαθέτει για την κάλυψη τόσο σπουδαίων αναγκών της Εκπαιδευτικής κοινότητας.»

Πηγή: Epirusnews.eu


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.