Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Η ομάδα «Γιάννενα, Πόλη Ελεύθερη από Καπνό» για την εφαρμογή του Αντικαπνιστικού Νόμου

To E-mail μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για καταγγελίες

Εκτενή ανακοίνωση με την οποία πληροφορεί τους δημότες των Ιωαννίνων για τη δράση της εξέδωσε η Ομάδα «Γιάννενα, Πόλη Ελεύθερη από Καπνό σε Εσωτερικούς Χώρους». Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, η ομάδα κατέφυγε στο Συμπαραστάτη του Δημότη για διευκρινίσεις σχετικά με την επικοινωνία με τις Δημοτικές Υπηρεσίες μέσω E-mail και ειδικότερα, αν με χρήση αυτού οι δημότες θα μπορούν να προβαίνουν σε καταγγελίες:

«Στις 25/4 ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Τουρισμού Ιωαννίνων κος Νίκος Γκόλας είχε συνάντηση με εκπροσώπους της Ομάδας Πολιτών «Γιάννενα, Πόλη Ελεύθερη από Καπνό σε Εσωτερικούς Χώρους» σχετικά με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού χώρου στα καταστήματα και τους λοιπούς κλειστούς δημόσιους χώρους του Δήμου. Την 1η Ιουνίου 2018, με σχετικό Δελτίο Τύπου ο κος Αντιδήμαρχος ανακοίνωσε την λειτουργία του e-mail [email protected] «για αποστολή παρατηρήσεων, απόψεων και σχολίων» σχετικά με την εφαρμογή του νόμου.

Στις 3 Ιουνίου 2018 κατατέθηκε αίτημα από τρεις κατοίκους/δημότες στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Δήμου Ιωαννιτών για να διευκρινίσει εάν η ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από πολίτες και για καταγγελίες σε περίπτωση που παρατηρούσαν παραβιάσεις της νομοθεσίας για το κάπνισμα σε κλειστούς χώρους. Επίσης ρωτήθηκε για το ποια υπηρεσία του Δήμου το παρακολουθεί και το πως θα αξιοποιηθούν οι παρατηρήσεις, τα σχόλια, κλπ., από το Δήμο.

Η απάντηση ήρθε σήμερα, 4 Δεκεμβρίου 2018, μετά από 6 μήνες και μετά τη μεσολάβηση προ ολίγων ημερών του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης Δήμου Ιωαννιτών κου Χρήστου Πάνου -τον οποίο και ευχαριστούμε-, και ενημερώνει ότι η ηλεκτρονική διεύθυνση μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για καταγγελίες, παρακολουθείται από τη Δημοτική αστυνομία και ότι “τέλος, είναι προφανές ότι τα σχόλια και οι παρατηρήσεις αξιολογούνται και οι αρμόδιες υπηρεσίες προβαίνουν στις απαραίτητες ενέργειες.”

Ευχαριστούμε τον Αντιδήμαρχο για την έστω και καθυστερημένη απάντησή του και ελπίζουμε, ως κοινότητα ενεργών πολιτών, να βοηθήσουμε στο έργο του και στην προσπάθειά του για την τήρηση της νομιμότητας, του πολιτισμού και του σεβασμού στη δημόσια υγεία, στα όρια ευθύνης του Δήμου Ιωαννιτών. Έτσι, θα μπορούσαμε να διεκδικήσουμε στο θέμα αυτό τα πρωτεία και τη δόξα από άλλους Δήμους, όπως, για παράδειγμα, του Δήμου Τρικκαίων και του δημοφιλή, πανελλαδικά, Δημάρχου του για τις ενέργειες στο ζήτημα αυτό. Θα μπορούσαμε να δείξουμε στους επισκέπτες της περιοχής μας, Έλληνες και ξένους, ότι σεβόμαστε κι αυτούς και ότι καταλαβαίνουμε ότι το τουριστικό μέλλον της περιοχής μας δεν έχει να κάνει μόνο με το αν θα αναβαθμιστεί το αεροδρόμιό μας, αλλά έχει να κάνει και με τη συνολικότερη τουριστική εμπειρία, που μέρος αυτής προσφέρεται (ή θα μπορούσε να προσφερθεί) και σε κλειστούς δημόσιους και ιδιωτικούς καθαρούς χώρους

Πηγή: Epirusnews.eu


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.