Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Η μαύρη λίστα των αεροπορικών εταιρειών

Η Κομισιόν επικαιροποίησε τον κατάλογο αερομεταφορών της ΕΕ και τον κατάλογο των μη ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών που δεν πληρούν τα διεθνή πρότυπα ασφαλείας και, ως εκ τούτου, υπόκεινται σε απαγόρευση λειτουργίας ή λειτουργικούς περιορισμούς εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Με την επικαιροποίηση προστίθεται στον κατάλογο μία αεροπορική εταιρεία Avior Airlines (Βενεζουέλα), ενώ δύο άλλες – Mustique Airways (Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες) και Urga (Ουκρανία) – αφαιρούνται μετά από βελτιώσεις ασφαλείας.

Η εταιρεία Avior Airlines (πιστοποιημένη στη Βενεζουέλα) προστίθεται στον κατάλογο λόγω ελλείψεων ασφάλειας που εντοπίστηκαν από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης για την άδεια εκμετάλλευσης (TCO).

Αντίθετα, η Mustique Airways και η εταιρεία αεροπορικών εταιρειών Urga – οι οποίες είναι αντίστοιχα πιστοποιημένες στο Σαιντ Βίνσεντ, στις Γρεναδίνες και στην Ουκρανία – πραγματοποίησαν βελτιώσεις ασφαλείας από την ένταξή τους στον κατάλογο ασφάλειας των αερομεταφορών τον Μάιο του 2017. Τούτο επιτρέπει σήμερα να αφαιρεθούν από τη λίστα . Επιπλέον, ο κατάλογος αεροπορικής ασφάλειας της ΕΕ έχει καταστεί ένα σημαντικό προληπτικό εργαλείο, δεδομένου ότι παρακινεί χώρες με προβλήματα ασφάλειας να ενεργήσουν επ `αυτών πριν από την απαγόρευση της απαγόρευσης βάσει του καταλόγου εναέριας ασφάλειας της ΕΕ.

Μετά την σημερινή ενημέρωση, 178 αεροπορικές εταιρείες απαγορεύονται από τον ουρανό της ΕΕ:

172 αεροπορικές εταιρίες που πιστοποιήθηκαν σε 16 κράτη λόγω έλλειψης εποπτείας ασφαλείας από τις αεροπορικές αρχές των εν λόγω κρατών.

Έξι μεμονωμένες αεροπορικές εταιρείες, με βάση τις ανησυχίες για την ασφάλεια όσον αφορά αυτές τις αεροπορικές εταιρείες: Avior Airlines (Βενεζουέλα), Ιράν Aseman Airlines (Ιράν), Iraqi Airways (Ιράκ), Blue Wing Airlines (Σουρινάμ), Med-View Airlines Ζιμπάμπουε (Ζιμπάμπουε).

Και επιπλέον, έξι αεροπορικές εταιρείες υπόκεινται σε λειτουργικούς περιορισμούς και μπορούν να πετάξουν στην ΕΕ μόνο με συγκεκριμένους τύπους αεροσκαφών: Afrijet και Nouvelle Air Affaires SN2AG (Γκαμπόν), Air Koryo (Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας), Air Service Comores (Κομόρες) , Iran Air (Ιράν) και TAAG Angola Airlines (Αγκόλα).

Πηγή: News.in.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.