Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τον προϋπολογισμό 2019 της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

laiki_sispirosi4002-300x249-271x225

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Ιονίων Νήσων:

«Η συζήτηση του προϋπολογισμού του 2019 και του προγράμματος δράσης ανέδειξε τα εξής:

Ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας είναι εξειδίκευση του κρατικού προϋπολογισμού και κινείται στην ίδια αντιλαϊκή ρότα. Προβλέπει χρηματοδότηση έργων που ενισχύουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων ιδιαίτερα στους κλάδους του τουρισμού και των μεταφορών. Είναι ενδεικτικό ότι χρηματοδοτεί με εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μονοπωλιακούς κολοσσούς των ΜΜΕ (Google, Travel Chanel κ.α.) για την λεγόμενη τουριστική προβολή. Αντίθετα περιφρονεί έστω, την κάλυψη μερικών λαϊκών αναγκών όπως:

– Δεν προβλέπεται καμία χρηματοδότηση για την επισκευή αλλά και την κατασκευή νέων σχολείων π.χ συγκρότημα σχολείων στο Μαντούκι που έχει διαπιστωμένο πρόβλημα στατικής επάρκειας – κατασκευή νέου σχολικού συγκροτήματος (Νηπιαγωγείου-Δημοτικού σχολείου) στα Γουβιά-Κοντόκαλι.

– Δεν κάνει καμία αναφορά ούτε προβλέπεται καμία χρηματοδότηση για την ανύπαρκτη δημόσια σχολική στέγη για νηπιαγωγεία στην Κεφαλονιά.

– Δεν προβλέπεται καμία χρηματοδότηση για το Πρεβεντόριο (Γαστούρι) που έχει την δυνατότητα να φιλοξενήσει και να προσφέρει υπηρεσίες σε εκατοντάδες ΑΜΕΑ.

– Δεν προβλέπεται καμία χρηματοδότηση για την Αγροτική οδοποιία σε όλα τα νησιά ούτε για την κατασκευή βιολογικών καθαρισμών που είναι απαραίτητοι για την προστασία της υγείας των κατοίκων και των επισκεπτών.

– Επιπλέον ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας εγγράφει ποσά για έργα που συνεχίζονται από το 2010, όπως επίσης αναφέρει ποσά που όπως είπαν αναφέρονται σε βάθος 4ετίας π.χ 18 εκ. για το οδικό δίκτυο της Κέρκυρας και αρκετά εκατομμύρια για το οδικό των άλλων νησιών. Αποδεικνύεται δηλαδή ότι είναι και πλασματικός. Η καταγραφή πολλών εκατομμυρίων ευρώ στον προϋπολογισμό του 2019 που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν, έχει σαφή προεκλογική στόχευση δηλαδή να δείξουν ότι τάχα έχουν εξασφαλίσει χρηματοδότηση για έργα και δράσεις. Το γεγονός και μόνον ότι 1,8 εκ. ευρώ για παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κέρκυρας επαναλαμβάνονται στους προϋπολογισμούς του 2016, 2017, 2018 χωρίς να έχει παραχθεί ουσιαστικό έργο αποδεικνύει ότι τα περισσότερα κονδύλια που αναγράφονται είναι πλασματικά.

Καλούμε τους εργαζόμενους τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ τους αγρότες, τη νεολαία να βγάλουν τα ανάλογα πολιτικά συμπεράσματα και να καταδικάσουν την πολιτική της ενίσχυσης της καπιταλιστικής ανάπτυξης που προωθεί και η Περιφερειακή αρχή ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ.

Να διεκδικήσουν μέσα από τα σωματεία και τους συλλόγους την ικανοποίηση των σύγχρονών αναγκών τους, να ενισχύσουν αποφασιστικά παντού το ΚΚΕ».

Πηγή: Kolivas.de


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.