Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Η κόκκινη εντυπωσιακή βιβλιοθήκη του Ανατολικού Λονδίνου

Μια «νέα παράταση ζωής» για την East Street Library της δεκαετίας του 1960 στο νοτιοανατολικό Λονδίνο

Μια κόκκινη επέκταση από αλουμίνιο, την οποία ονόμασαν East Street Exchange, έχει προστεθεί σε μια βιβλιοθήκη της δεκαετίας του 1960 στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, για να της δώσει μια «νέα παράταση ζωής».

Δημιουργημένη ως μέρος της πλήρους ανακαίνισης της Βιβλιοθήκης East Street στο Walworth, η εντυπωσιακή κόκκινη δομή έχει σχεδιαστεί για να έρθει σε αντιπαραβολή με το υπάρχον κτίριο. Η East Street Exchange θα είναι ένας ευέλικτος δημόσιος χώρος και ένα προσιτό σημείο συνάντησης για κοινοτικές ομάδες στην περιοχή.

Σε μια σημαντική αστική γωνιά η βιβλιοθήκη της East Street είναι μια καλά χρησιμοποιούμενη δημόσια βιβλιοθήκη που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και έχει ζητήματα χώρου, τα οποία λύθηκαν με αυτή την ευφάνταστη λύση που μπορεί να προσελκύσει τους κατοίκους και κατασκευάστηκε χωρίς μεγάλο κόστος. Κατασκευάστηκε από αλουμίνιο και ως προέκταση που βγαίνει έξω από την τυπική δομή της βιβλιοθήκης. Είναι ειδικά φωτισμένη και μοιάζει τη νύχτα με φάρο, κάνοντάς την να ξεχωρίζει από απόσταση, ενώ τα μεγάλα ανοίγματά της, μεγιστοποιούν το φως της ημέρας μέσα στο χώρο, δημιουργώντας μια σύνδεση με το δρόμο. Κινούμενα ράφια και ελαφράς κατασκευής καθίσματα επιτρέπουν σε κάθε δημότη να κάνει χρήση της βιβλιοθήκης. Οι αρχιτέκτονες της ομάδας Dot Architects συνεργάστηκαν με το δημοτικό συμβούλιο και η επέκταση είναι μέρος της στρατηγικής What Walworth Wants, ένα πρότζεκτ για την πραγματοποίηση βελτιώσεων στην περιοχή.

Πηγή

Πηγή: lefkadazin.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.