Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Η κοινότητα Καστού αντιτίθεται σθεναρά στην επέκταση των Υδατοκαλλιεργειών

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΣΤΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ

 ΘΕΜΑ: «Ίδρυση Περιοχής Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών ( Π.Ο.Α.Υ) στην περιοχή μας».

 ΣΧΕΤ: Το αριθ.Πρωτ: 6181/19.08.2020 έγγραφο σας.

 Η κοινότητα Καστού, αντιτίθεται σθεναρά, στην ίδρυση – χωροθέτηση νέας Π.Ο.Α.Υ που έχει σκοπό ,την επέκταση των Υδατοκαλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή μας. Είμαστε μια κλειστή θάλασσα, με ένα ευαίσθητο οικοσύστημα πλούσιας χλωρίδας και πανίδας και επίσης αναδυόμενος τουριστικός προορισμός (η κύρια πηγή εισοδήματος για όλη την περιοχή)!. Συντασσόμαστε με τις θέσεις του Δήμου Ξηρόμερου και ως θεσμικός φορέας, ασπαζόμαστε κάθε κίνηση, μεμονωμένη, συλλογική η θεσμική ,που σκοπό έχει την διαφύλαξη της περιοχής μας.

Δεν συζητάμε σε καμία περίπτωση την τοποθετηση νέων κλωβών, αλλά επιθυμούμε την μετακίνηση ακόμα και των ήδη υπαρχόντων ,καθώς κινδυνεύει όλο το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής μας.

Θα αντιδράσουμε δυναμικά ,σε κάθε τέτοια πρόθεση ,από όπου και αν προέρχεται.

ΖΗΤΑΜΕ την στήριξη Βουλευτή Λευκάδας κ. Καββαδά ,της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας κ. Κτενά και του Δήμου μας (Δημάρχου και τους επικεφαλής, όλων των πολιτικών παρατάξεων) .

 Όλοι θα κριθούμε, από τις αποφάσεις μας .

Παρακαλώ τα Μ.Μ.Ε ,πού κοινοποιούμε το παρόν, να δώσουν την πρέπουσα δημοσιοποίηση στο σοβαρό αυτό θέμα, για την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών και των περιβαλλοντικών οργανώσεων. Η τοποθέτηση νέων κλωβών υδατοκαλλιεργειών, θα είναι καταστροφική και για το πλούσιο θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχές μας και για τον πρωτογενή μας τομέα (επαγγελματική παράκτια αλιεία ) και για τον Τουρισμό μας.

Η τοποθέτηση νέων κλωβών, θα είναι κυρίως ,ΚΑΤΑΣΡΟΦΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΉ ΜΑΣ, καθώς περιβάλλον και άνθρωπος είναι ένα και το αυτό.

Η πανδημία, μας  προσγείωσε ανώμαλα  στην πραγματικότητα, ότι δηλαδή, Η ΦΥΣΗ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
 1) Βουλευτή Λευκάδας κ.Καββαδά
 2) Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
3) Αντιπεριφερειάρχη κ. Κτενά
4) Δήμο Λευκάδας
5) Κοινότητα Καλάμου
 6) Μ.Μ.Ε

The post Η κοινότητα Καστού αντιτίθεται σθεναρά στην επέκταση των Υδατοκαλλιεργειών appeared first on aromalefkadas – Ενημερωτική ιστοσελίδα της Λευκάδας.

Πηγή: Aromalefkadas.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.