Η ΔΕΘ, η ανακάλυψη του φραπέ και το τοπικό πολιτικό κλίμα

Είναι αλήθεια ότι μας έχουν σκοτίσει τον έρωτα με αυτή τη ΔΕΘ. Το έχουν κάνει φεστιβάλ για πράκτορες του FBI,  χουλιγκάνους, μακεδονομάχους, ultra πατριώτες, συνδικαλιστές, φοιτητές που δεν ξέρει κανείς με ποιον είναι, αναρχικούς που ίσως βρεθούν προς την πλευρά του κράτους (σε παγκόσμια πρωτοτυπία) και άλλους πολλούς.

Από τις εξαγγελίες αναμένεται το στίγμα ώστε να καταλάβουμε πότε θα γίνουν οι εκλογές. Έχει βγει βρώμα ότι οι εκλογές είναι κοντά, ίσως κάποιοι τις θέλουν τον Νοέμβριο. Οπότε σιγά μην τις κάνει ο Τσίπρας τον Νοέμβριο!

Απλώς θα μας μείνουν οι υποσχέσεις χωρίς λεφτά, οι Αμερικάνοι φονιάδες αδερφοί μας και λίγο μπάχαλο. Α, και μερικά ταξίματα στις ομάδες του Βορρά.

Αυτό όμως επηρεάζει και τα τοπικά πολιτικά πράγματα. Όλο ξεκινούν την καμπάνια τους οι πολιτικοί μας κι όλο το αναβάλουν. Μόνο ο Καραπάνος τολμά και κάνει ανοιχτή συγκέντρωση στο λιμάνι του Μεσολογγίου! Οι υπόλοιποι έχουν κατά νου μήπως κερδίσει τις εκλογές ο Μητσοτάκης και πάει σε αυτοδιοικητικές χωρίς Κλεισθένη. Κούνια που τους κούναγε!

Πρέπει όμως κάτι να μας λέει που η μεγαλύτερη έκθεση της χώρας έχει γίνει ένα φεστιβάλ ταξίματος. Κάτι να μας λέει που η πιο μεγάλη στιγμή αυτής της έκθεσης ήταν η ανακάλυψη του…φραπέ από έναν υπάλληλο τον Μήτσο τον Βακόνδιο!

Καλά δεν το ξέρατε; Στην …ερωτική πόλη- που λέγεται και φραπεδούπολη- ανακαλύφθηκε αυτό το σήμα κατατεθέν ρέκλας και αφασίας που λέγεται φραπές, φραπεδιά, παλιότερα φραπόγαλο. Κι αυτό έγινε στην ΔΕΘ, προφανώς στην σημαντικότερη στιγμή αυτής της εκθεσάρας.

Όπως λέει η Βίκη η Παιδεία , η δημιουργία του φραπέ ήταν τυχαία. Κατά την διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης στη Θεσσαλονίκη το 1957, ο αντιπρόσωπος της ελβετικής εταιρίας Νεστλέ στην Ελλάδα Γιάννης Δρίτσας παρουσίαζε ένα νέο προϊόν για παιδιά, ένα σοκολατούχο ρόφημα που παρασκευαζόταν στιγμιαία αναμιγνύοντάς το με γάλα και χτυπώντας το με σέικερ.
Ο Δημήτριος Βακόνδιος, υπάλληλος του Δρίτσα συνήθιζε να πίνει Nescafé που ήταν στιγμιαίος καφές και παρασκευαζόταν από την Νεστλέ. Σε ένα διάλειμμα που έκανε κατά την διάρκεια της έκθεσης θέλησε να πιει καφέ, αλλά επειδή δεν έβρισκε ζεστό νερό σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει το σέικερ για να φτιάξει τον καφέ του με κρύο νερό. Έβαλε καφέ, ζάχαρη και νερό, τα κούνησε και δημιούργησε τον πρώτο καφέ φραπέ της ιστορίας.

Μετά από χρόνια δήλωνε ότι δε μπορούσε να συνειδητοποιήσει πως ένα απλό πείραμα τον οδήγησε στην εφεύρεση του διασημότερου ροφήματος στην Ελλάδα».

Κάπως έτσι φτάσαμε να λέει η Νοτοπούλου ότι ονειρεύεται «μια ευρωπαϊκή πύλη αλληλεγγύης και ειρήνης στην Ευρώπη»…

η συντακτική café μονάδα

Πηγή: Agriniopress.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.