Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Η έκπτωτη SAOS Ferries διεκδικεί ξανά τη γραμμή της Σαμοθράκης!

Την επιδοτούμενη γραμμή Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη φέρεται να διεκδικεί ξανά η SAOS Ferries, αυτή τη φορά με το έτερο πλοίο της, ΣΑΟΝΗΣΟΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, μέχρι στιγμής τρεις είναι οι εταιρείες που έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την κάλυψη της άγονης γραμμής Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2019, «μεταξύ των οποίων και η εταιρεία του πλοίου ΣΑΟΝΗΣΟΣ». Πρόκειται βεβαίως για την SAOS Ferries («Άγιος Ευστάθιος Ναυτική Εταιρεία») η οποία κηρύχθηκε έκπτωτη από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ιωάννη Πλακιωτάκη μετά τον πολυήμερο αποκλεισμό του νησιού από την βλάβη στο επιδοτούμενο πλοίο SOAS 2, που συνέπεσε με βλάβη στο πλοίο ΣΑΟΝΗΣΟΣ.

Η άλλη εταιρεία είναι η ZanteFerries, που έχει τα επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία «Αδαμάντιος Κοραής» και «Διονύσιος Σολωμός».

Αναφορικά με την απόφαση να κηρυχθεί έκπτωτη η SAOS Ferries, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας η συγκεκριμένη κύρωση επιβλήθηκε με το αιτιολογικό ότι «από την 6η Αυγούστου 2019 και μετά, η συγκεκριμένη εταιρεία δεν εκτελούσε τα εγκεκριμένα δρομολόγιά της, παρ’ όλη τη πίστωση χρόνου που της χορηγήθηκε, είτε για να ολοκληρώσει τις εργασίες αποκατάστασης της βλάβης του υπό πλοιοκτησίας πλοίου της ΣΑΟΣ ΙΙ, είτε να αντικαταστήσει αυτό με άλλο».

Την Πέμπτη αναμένεται να αποφασιστεί ποια εταιρεία αναμένεται να αναλάβει τη γραμμή, ενώ αυτή που θα επιλεγεί θα πρέπει να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με το νόμο. Η σχετική προκήρυξη προβλέπει την εκτέλεση τεσσάρων δρομολογίων την εβδομάδα και την υποχρέωση εκτέλεσης δύο ελεύθερων δρομολογίων την εβδομάδα, έναντι μισθώματος. Για μετά την 31η Οκτωβρίου, η γραμμή θα επαναπροκηρυχτεί εκ νέου μαζί με το σύνολο των άγονων γραμμών της χώρας για τη νέα δρομολογιακή περίοδο Νοέμβριος 2019-Οκτώβριος 2020.

Από τη Δευτέρα 09/09, η γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη καλύπτεται προσωρινά από το ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «ΑΝΔΡΟΣ ΤΖΕΤ».

Πηγή: Topontiki.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.