Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Η άγνωστη δικογραφία της ΕΛΑΣ για την «μαφία των ενεχυροδανειστηρίων»

«- Παρτον τηλέφωνο είναι 80 χιλιάρικα μέταλλα

-Να πάρω 50-60 πόσο είναι , παρ τον τηλέφωνο για να κάνω εγώ την δουλειά μου σωστά

– Και τι έχεις εκεί σε μέταλλα που θα κατεβάσω κάτω εγώ?

_Κοντά στια 1300 γραμμάρια τώρα έχω

-Ναι κι είναι ακόμη να πάρω 1,5 με δύο κιλά

-Ε, κανόνισε αυτό τώρα ο άλλο είναι Κρήτη

-Στα 1300 είναι λιωμένα ; 1300 μιλάς; Άλλα 26.000 ευρώ?

-Φέρε μου 30 με Θανάση και θα τα βρούμε μετά»

«Το Βήμα» αποκαλύπτει απόσπασμα των συνομιλιών μελών του κυκλώματος των ενεχυροδανειστηρίων και λαθρεμπορίου χρυσού που κατέγραψε τις τελευταίες εβδομάδες η ΕΛΑΣ. Οι διωκτικές αρχες προχώρησαν σε δικογραφία σε βάρος συνολικά 85 ατόμων – οι 63 από τους οποίους συνελήφθησαν – που προχωρούσαν σε παράνομη εξαγωγή μεγάλων ποσοτήτων χρυσού στη Τουρκία. Όπως σημειώνεται στα δικαστικά έγγραφα «κατά το διάστημα από Ιούνιο μέχρι τέλος Οκτωβρίου 2018 η εν λόγω εγκληματική οργάνωση εξήγαγε παράνομα χρυσό στη Τουρκία αποδεδειγμένης αξίας».

Το μεγαλύτερο τμήμα του χρυσού που εξαγόταν παράνομα στην Τουρκία προέρχονταν από κοσμήματα- ενέχυρα πολιτών ή κλοπιμαία.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛΑΣ «η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση είχε βασικό χαρακτηριστικό ότι μέσω της αφθονίας των οικονομικών μέσων που διέθεταν , κυρίως τα αρχηγικά μέλη , χρηματοδοτούσαν καθημερινά μέλη τους με σκοπό την αγορά σχεδόν του συνόλου του χρυσού που οι οικονομικά εξαθλιωμένοι συμπολίτες μας , ένεκα της οικονομικής κρίσης που βίωνε η χώρα , ενεχυρίαζαν ή πωλούσαν σε καταστήματα χορήγησης πιστώσεων».

Ως ηγετικά μέλη του κυκλώματος φέρεται ο 51χρονος ιδιοκτήτης «αλυσίδας» ενεχυροδανειστηρίων Δημήτρης Μυλωνάς («Ριχάρδος») και ο υπεύθυνος άλλης

αλυσίδας 30 καταστημάτων αγοράς χρυσού όπως και οι ιδιοκτήτες άλλων καταστημάτων με σχετική δραστηριότητα. Επιπλέον κεντρικό ρόλο είχε άτομο αραβικής καταγωγής που είχε κατηγορηθεί παλαιότερα για παράνομη διακίνηση λαθρομεταναστών, ενώ άλλοι εμπλεκόμενοι είχαν κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών. Στη ν δικογραφία σημειώνεται ότι πολλά από τα ηγετικά μέλη του κυκλώματος είχαν ψευδώνυμα «χοντρός», «παππούς», «Τούρκος», «βλάχος», «μαύρος», «ψηλός» και άλλα…

Πηγή: Tovima.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.