Ηράκλειο: Τα δέντρα έπεσαν θύματα της… «ανάπλασης»

Μεγάλες αντιδράσεις στην κοινή γνώμη του Ηρακλείου προκαλεί η κοπή τουλάχιστον 15 δέντρων στο κέντρο της πόλης στο πλαίσιο των έργων «ανάπλασης» που έχει ήδη ξεκινήσει ο τοπικός Δήμος. Τα δέντρα κόπηκαν από τη ρίζα τους στην οδό Ίδης από το συνεργείο του εργολάβου προκαλώντας την κατακραυγή στα social media, ενώ το θέμα πρόκειται να τεθεί και στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης.  

Μόλις μία μέρα νωρίτερα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης απαντώντας σε φόβους ομάδας πολιτών για την επικείμενη ανάπλαση σε άλλο σημείο της πόλης, στο Πάρκο Γεωργιάδη, είχε δεσμευτεί πως  η μελέτη για το έργο «δεν προβλέπει την κοπή κανενός δέντρου και καμίας υφιστάμενης ρίζας» διερωτώμενος και ο ίδιος που ακριβώς βασίζονται οι «φημολογούμενες ανησυχίες» των πολιτών.

Ωστόσο μόλις μία μέρα μετά, ήρθε η κοπή των 15 δέντρων σε άλλο κεντρικό σημείο της πόλης δημιουργώντας αρνητικούς συνειρμούς για το τί πρόκειται να ακολουθήσει στην εξέλιξη των μεγάλων έργων ανάπλασης που έχει δρομολογήσει ο Δήμος Ηρακλείου.

Υπενθυμίζεται πως μόλις λίγες μέρες νωρίτερα είχαν διατυπωθεί σοβαρότατες αντιδράσεις και για την κατεδάφιση κτισμάτων στην ιστορική συνοικία  Λάκκος, και πάλι στο πλαίσιο «αναβάθμισης» της περιοχής γύρω από το νέο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου. 

Πηγή: Efsyn.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *