Ημερίδα για την κακοποίηση ανηλίκων στον Κορυδαλλό

Η διερεύνηση, ο εντοπισμός και η αντιμετώπιση της παραμέλησης και κακοποίησης ανηλίκων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς είναι το θέμα της ημερίδας, που διοργανώνουν οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Κορυδαλλού με τη συμμετοχή εκπροσώπων των σημαντικότερων κρατικών υπηρεσιών και φορέων, που έχουν την αρμοδιότητα στον ευαίσθητο τομέα της προστασίας ανηλίκων την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017 (8.00 έως 13.30) στο δημαρχείο Κορυδαλλού (αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου) Γρ. Λαμπράκη 240.

Η ημερίδα, που πραγματοποιείται με αφορμή την 11η Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, στοχεύει στη συνεργασία, στον συντονισμό και στην εξεύρεση κοινού τόπου συνεννόησης των φορέων και αφετέρου στην αφύπνιση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινότητας του Κορυδαλλού και στην κινητοποίηση των σχολικών μονάδων, ως σημαντικού φορέα εντοπισμού της κακοποίησης/ παραμέλησης.

«Η ολοκληρωμένη διερεύνηση και η αντιμετώπισή της παραμέλησης και κακοποίησης απαιτεί τη συνεργασία και τον συντονισμό αρκετών υπηρεσιών και δομών. Συντονισμός, που αποτελεί ακόμα ζητούμενο στη χώρα μας, αφού οι υπηρεσίες εξακολουθούν να λειτουργούν ανεξάρτητα και παράλληλα σε μια μοναχική πορεία εσωστρέφειας. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη διαδικασία πρέπει να έχει η τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία στελεχωμένη με το κατάλληλο προσωπικό, μπορεί να συμβάλλει καθοριστικά τόσο στην πρόληψη, όσο και στη διερεύνηση και αντιμετώπιση» αναφέρει, μεταξύ άλλων ενόψει της ημερίδας, ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.

Στην ημερίδα συμμετέχουν πάνω από είκοσι επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων με πολύχρονη εμπειρία σε κρατικές δομές και υπηρεσίες, που ασχολούνται με τα θέματα της προστασίας των ανηλίκων. Ανάμεσα τους, ο Συνήγορος του Πολίτη, η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά, το Παιδοψυχιατρικό τμήμα του Τζάνειου Νοσοκομείου, η Μονάδα Παιδιού και Εφήβου, το Ελληνικό Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών Πειραιά, η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, το ΚΕΕΛΠΝΟ, η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056, οι οργανώσεις Χαμόγελο του Παιδιού και Help Kids, καθώς και τους Δήμους Πειραιά, Κορυδαλλού και Αγ. Βαρβάρας.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Πληροφορίες, τηλ.: 213 2129333-34-35, e-mail: koinonikes@korydallos.gr, e-mail: npaliosi@korydallos.gr.

Πηγή: Efsyn.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *