Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Ερώτηση για τα πλαστά φάρμακα στο διαδίκτυο

  • Από Μαρία Τσιλιμιγκάκη

plasta farmaka

Την καταγγελία ότι «οργιάζει η αγορά πλαστών φαρμάκων από το διαδίκτυο» με συνέπεια «να έχει στηθεί διαχρονικός χορός εκατομμυρίων ευρώ» και «να είναι τεράστια τα διαφυγόντα έσοδα του Δημοσίου» έκανε ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος με ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος, στην Ερώτησή του, σημειώνει ότι, πέραν της οικονομικής ζημιάς, υπάρχουν και σοβαρές οι επιπτώσεις στην υγεία των ασθενών.

Υπογραμμίζει ότι «για τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το συνολικό κόστος από την παράνομη πώληση πλαστών φαρμάκων αναλογεί κατά μέσο όρο στο 4,4% των συνολικών πωλήσεων, το οποίο μεταφράζεται σε 10,2 δισ ευρώ τον χρόνο, ποσό που καταλήγει στις τσέπες των λαθρεμπόρων.

Το ποσοστό αυτό διαφέρει μεταξύ των χωρών, ενώ σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από τελωνεία και επιχειρήσεις εντοπισμού παράνομων φαρμάκων, εκτοξεύεται στο 12% για την Ελλάδα και στο 10% για την Κύπρο».

Πηγή: Iatropedia.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.