Ερωτηματολόγιο στους δήμους των «λευκών περιοχών» της Digea

Θετικό βήμα χαρακτηρίζουν οι Δήμοι την ενεργοποίηση του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την κάλυψη των λεγόμενων «λευκών» περιοχών, όπου δεν φθάνει το ψηφιακό σήμα της Digea. Μπορεί, σύμφωνα με την ηγεσία της ΕΕΤΤ, που παρέδωσε όλο το ψηφιακό φάσμα στον ιδιώτη πάροχο, να υπάρχει πληθυσμιακή κάλυψη σε ποσοστό 96%, ωστόσο μένει ακάλυπτο περί το 30% με 35% της γεωγραφίας της χώρας.

Έτσι, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές, ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών Β. Μαγκλάρας απέστειλε σε όλους τους δήμους που έχουν προβλήματα τηλεοπτικής κάλυψης ερωτηματολόγιο για την καταγραφή των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής, του πλήθους των οικισμών, του αριθμού των κατοίκων και του τρόπου λήψης τηλεοπτικού σήματος. Με αυτόν τον τρόπο και εφόσον απαντήσουν οι δήμοι, θα καταστεί δυνατόν να καταγραφεί η πραγματική εικόνα της ψηφιακής κάλυψης ανά την Ελλάδα, με πραγματικά στοιχεία γεωγραφίας και πληθυσμού. Θυμίζουμε ότι πολλές περιοχές της χώρας δεν διαθέτουν ψηφιακή κάλυψη σε πολύ μεγάλα ποσοστά, από 30% έως και 60% του εδάφους τους. Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Ν. Παππάς έχει δεσμευτεί ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα προωθηθεί το σχέδιο για την πλήρη ψηφιακή τηλεοπτική κάλυψη, είτε με δορυφορικό σήμα και αποκωδικοποιητές είτε με εγκατάσταση αναμεταδοτών.

Πηγή: typologies.gr

Πηγή: Topontiki.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.