Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Επισκευές στο παλαιότερο σε λειτουργία σχολείο της χώρας

Το Α΄Δημοτικό Σχολείο Ύδρας, το παλαιότερο σε λειτουργία σχολείο της Ελλάδας, που κατασκευάστηκε το 1780 και λειτούργησε ως σχολείο το 1880, πρόκειται να επισκευαστεί ώστε να είναι ασφαλές και κατάλληλο για χρήση.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 180.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α) και η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών της επισκευής και της συντήρησης οι μαθητές του Α’ Δημοτικού Σχολείου θα παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο κτίριο του πρώην Σαχτουρείου Γυμνασίου-Λυκείου Ύδρας.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων Παναγιώτη Χατζηπέρο, η επισκευή του κτιρίου ξεκίνησε μετά από πολύχρονο αγώνα και προσπάθεια, επειδή το κτίριο είναι χαρακτηρισμένο ως μνημείο και οι διαδικασίες που απαιτούνταν ήταν χρονοβόρες σε συνδυασμό με με ιδιαίτερη προσπάθεια και συντονισμό, όπως επίσης με σεβασμό στον παραδοσιακό οικισμό της Ύδρας.

Πηγή: Efsyn.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.