Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Ενημέρωση Οδικής Ασφάλειας από τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας

Ενημέρωση Οδικής Ασφάλειας από τους μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας

Τοπικά Νέα, Κοινωνία, 03 Απριλίου 2018 | 19:36

Από τις 26 έως τις 30 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας η θεσμοθετημένη από το Υπουργείο Παιδείας Θεματική εβδομάδα

Από τις 26 έως τις 30 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στο 4ο Γυμνάσιο Πρέβεζας η θεσμοθετημένη από το Υπουργείο Παιδείας Θεματική εβδομάδα.

Οι κεντρικοί θεματικοί της άξονες  είχαν τον τίτλο ‘Σώμα και υγεία’ για τους μαθητές της Α’ και Β’ τάξης και ‘Οδική ασφάλεια ‘ για τους μαθητές της Γ’ τάξης.

Υλοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία με τις συντονισμένες προσπάθειες  του Συλλόγου των διδασκόντων του σχολείου , των μαθητών του , του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων και των φορέων που συμμετείχαν με εισηγήσεις και βιωματικά εργαστήρια .

Οι φορείς που συμμετείχαν ήταν : ΚΕΦΙΑΠ Πρέβεζας (Γενικό Νοσοκομείο), ΚΕΠΡΟΝΑΠ Πρέβεζας, ΙΚΑ και Κέντρο Υγείας του ΙΚΑ,  Γενική Αστυνομική Διεύθυνση – Τροχαία Πρέβεζας και Λέσχη Μοτοσικλετιστών Πρέβεζας.

Την τελευταία ημέρα Παρασκευή 30 Μαρτίου οι μαθητές της Γ’ τάξης με την σημαντική υποστήριξη της Τροχαίας, της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων εξόρμησαν σε κομβικά σημεία της πόλης – έξοδος του 4ου Γυμνάσιου – φανάρια Επτανήσου, διάβαση πεζών Λεωφόρος Ειρήνης στο ύψος του 2ου Δημοτικού σχολείου  και στον κόμβο του Φόρου.

Ενημέρωσαν τους οδηγούς με φυλλάδια που είχαν ετοιμάσει κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που αφορούσαν συμβουλές για ασφαλή οδήγηση – ο δεκάλογος του οδηγού με τη σωστή συμπεριφορά προς τον ίδιο και προς τους επιβαίνοντες, προς τους πεζούς καθώς και  προς τους μοτοσυκλετιστές και τους ποδηλάτες, με κεντρικό σύνθημα: «ΑΓΑΠΩ ΤΗ ΖΩΗ ΟΔΗΓΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ».

Άλλα συνθήματα που επινόησαν και φιλοτέχνησαν ήταν: “ΒΑΛΕ ΖΩΝΗ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΣΩΖΕΙ” ή «ΟΔΗΓΕ Ο ΠΕΖΟΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ» , κ.α.   Επίσης , οι μαθητές διεξήγαγαν έρευνα με φύλλο εργασίας παρατήρησης προς τα διερχόμενα οχήματα, στοχεύοντας να καταγράψουν εάν τα διερχόμενα οχήματα τηρούσαν βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας: ζώνες ασφάλειας, χρήση κινητού κατά την οδήγηση, κράνος για τους δικυκλιστές , κ,α.

Τα αποτελέσματα της έρευνας θα δημοσιευτούν μετά την επεξεργασία των δεδομένων , μετά τις δια κοπές του Πάσχα.  

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση “Οι δράσεις σε σημεία της πόλης δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη σημαντικότατη συμβολή των τροχονόμων και των Ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας- που ήταν παρόντες καθόλη τη διάρκεια τους και συνέδραμαν το έργο των μαθητών, των εκπροσώπων της Λέσχης Μοτοσυκλετιστών, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών που τους συνόδευαν, που θα θέλαμε ιδιαίτερα να ευχαριστήσουμε.”

Οι μαθητές έμαθαν, αυτενέργησαν, οργάνωσαν τις δράσεις, συμμετείχαν βιωματικά αλλά το σημαντικότερο ήταν ότι ‘το χάρηκαν’ ιδιαιτέρα.


—> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

   Επισκεφθείτε τον Επαγγελματικό – Τουριστικό Κατάλογο του PamePreveza.gr.


Πηγή: Pamepreveza.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.