Ενα παλιό τρίκυκλο ποδήλατο κάπου στη Λευκάδα

1_palio_trikyklo_podilato

Παλιό είναι παρ΄ όλες τις παρεμβάσεις που ενδεχόμενα έχει υποστεί. Χρησιμοποιούταν για μεταφορές.

2_palio_trikyklo_podilato

Διακρίνεται ακόμη η πινακίδα κυκλοφορίας που ήταν υποχρεωτική παλιότερα. Μάρκα δεν μπορέσαμε να δούμε από μακρυά και το «προσοχή σκύλος» (που πολλές φορές δεν υπάρχει καν ή βγαίνει καμιά φορά κάνα σκυλάκι τριάντα εκατοστά μπόι όλο κι όλο) μας απέτρεψε από το να πλησιάσουμε κοντύτερα. Που ξέρεις καμιά φορά… Μετά τη νίλα που πάθαμε κάποτε με δυο τσοπανόσκυλα στους Σκάρους τους αποφεύγουμε όσο μπορούμε!

3_palio_trikyklo_podilato

Φαίνεται πάντων να γίνονται και πάλι της μόδας…

Δεν υπάρχει συγκεκριμένη χρονολογία στην οποία να αποδίδεται η εφεύρεση του ποδηλάτου, επομένως ούτε συγκεκριμένος εφευρέτης αυτού. Πολύ πριν την εμφάνιση κάποιας κατασκευής παρόμοιας με ένα τυπικό σύγχρονο ποδήλατο, έχει καταγραφεί ένα ποικίλο φάσμα οχημάτων που εκμεταλλεύονταν μόνο τη μυϊκή δύναμη του αναβάτη τους. Μία από τις κατασκευές αυτές, που από πολλούς θεωρείται ο πρόγονος του ποδηλάτου, ήταν η ‘draisienne’. Η draisienne κατασκευάστηκε από τον Γερμανό βαρόνο Καρλ Φον Ντράις, το 1817 (η ονομασία ‘draisienne’ αποτελεί γαλλική απόδοση του ονόματος του κατασκευαστή της). Η draisienne ήταν σχεδόν εξ ολοκλήρου κατασκευασμένη από ξύλο. Μη διαθέτοντας πετάλια, ο αναβάτης την έθετε σε κίνηση σπρώχνοντας με τα πόδια του προς τα πίσω. Η κατασκευή του Φον Ντράις έγινε γνωστή και ως hobby-horse, αντανακλώντας την πεποίθηση των οπαδών της ότι θα αντικαθιστούσε το βασικό μεταφορικό μέσο του 19ου αιώνα, το άλογο. (Πηγή Βικιπαίδεια).

4_palio_trikyklo_podilato

Πηγή: Λευκαδίτικα Νέα – Lefkada News


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.