Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Εμείς αποφασίζουμε και μετά το Δ.Σ. ψηφίζει τις συμφωνίες

Εμείς αποφασίζουμε και μετά το Δ.Σ. εγκρίνει τις συμφωνίες

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι το κυρίαρχο όργανο που αποφασίζει για όλα τα θέματα που αφορούν τον Δήμο, σύμφωνα με το νόμο. Την θεμελιώδη αυτή αρχή του Καλλικράτη, που ίσχυε ίδια κι απαράλλαχτη τόσο με τον Καποδίστρια όσο και με το προηγούμενο καθεστώς της αυτοδιοίκησης με τους Δήμους και τις Κοινότητες, δεν φαίνεται να την αναγνωρίζει -και να την εφαρμόζει- ο πρώην δήμαρχος, πρόσφατα υποψήφιος βουλευτής και νυν αντιδήμαρχος κ. Κ. Δρακονταειδής! Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης (10-7-2019) μάλιστα, ο αιρετός έδειξε ξεκάθαρα και πέρα από κάθε αμφιβολία πως αντιλαμβάνεται, τόσο τον ρόλο του οργάνου όσο και αυτόν του δημάρχου!

Αφορμή γι αυτή την αποκάλυψη ήταν η αντιπαράθεση που είχε ο ίδιος με τον επικεφαλής του «Διαύλου» Κωνσταντίνου Γληγόρη για το φλέγον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων,  που λόγω της αφόρητης δυσοσμίας τους, απασχολεί κάθε Λευκαδίτη κατά το τελευταίο διάστημα. Αυτή βέβαια δεν ήταν ούτε η πρώτη, ούτε η μοναδική φορά που ο πρώην δήμαρχος (και νυν αντιδήμαρχος)  έδειξε τις απίστευτες απόψεις του γι αυτούς τους θεσμούς και για τον τρόπο που θεωρεί πως πρέπει να λειτουργούν κι ο ίδιος να ασκεί την διοίκηση!

Το δόγμα του λοιπόν με δυο λόγια είναι το εξής:

Εγώ αποφασίζω και μετά  απλά συνέρχεται το όποιο κατά τον νόμο αρμόδιο να αποφασίζει Συμβούλιο (το Δημοτικό για τον Δήμο ή το Διοικητικό για τον όποιο άλλο δημοτικό φορέα, όπως λ.χ. το Πνευματικό Κέντρο) για να νομιμοποιήσει -κατόπιν εορτής- τις δικές μου αποφάσεις ή συμφωνίες!

Το άκρως «…δημοκρατικό» αυτό σύστημα εξουσίας, μας θυμίζει τους αλήστου μνήμης Βαλκάνιους ηγέτες, συγγενούς προς τον αιρετό μας ιδεολογίας (Τσαουσέσκου, Ζίβκωφ κ.λ.π.)…

Για όσους λοιπόν έχουν κοντή μνήμη και για να μην θεωρήσουν πως υπερβάλλουμε από αντιπολιτευτική πρόθεση, θα θυμίσουμε ακόμα δυο χαρακτηριστικές περιπτώσεις στις οποίες ο πρώην δήμαρχος εφάρμοσε αυτό το εξουσιαστικό δόγμα του:

Η μία ήταν ο ο τρόπος με τον οποίο ο ίδιος (σαν Πνευματικό Κέντρο) αποφάσιζε και συμφωνούσε για την συνδιοργάνωση συναυλίας με ιδιώτες, χωρίς το αρμόδιο Διοικητικό Συμβούλιο του φορέα να έχει ιδέα, το οποίο και συγκλήθηκε εκ των υστέρων για να «αποφασίσει» (δηλαδή να νομιμοποιήσει) την δική του απόφαση και αφού οι ιδιώτες διαφήμιζαν ήδη την συμφωνηθείσα συναυλία !

Η δεύτερη ήταν όταν ο π. δήμαρχος συμφώνησε την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην πόλη μας, μετά από ομόφωνη -υποτίθεται- απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο όλως συμπτωματικά, ξανά δεν είχε ιδέα! Και η αυθαιρεσία του αυτή θα περνούσε για ακόμα μια φορά απαρατήρητη, αν δεν εξεγείρονταν μια δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης, η οποία, χωρίς να έχει αντίρρηση στην προεδρική επίσκεψη, μουλάρωσε για τον τρόπο που υποκατέστησε -και ουσιαστικά αγνόησε- ο δήμαρχος το Δημοτικό Συμβούλιο προκαταλαμβάνοντας την απόφασή του και αρνήθηκε να το ψηφίσει εκ των υστέρων! Τελικά επενέβησαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων και την παρακάλεσαν να αλλάξει γνώμη, ώστε να μην ακυρωθεί η επίσκεψη του Προέδρου κι έτσι υποχώρησε και δέχθηκε να βγει από την αίθουσα την ώρα της ψηφοφορίας, αφού όμως ξεκαθάρισε  πως δεν πρόκειται να ανεχθεί ξανά τέτοια συμπεριφορά του δημάρχου στο μέλλον…

***

Κι έτσι φθάσαμε στο θερμό επεισόδιο της Τετάρτης, όταν ο πρώην μιλώντας για το πρόβλημα των σκουπιδιών, αποκάλυψε πως συζητούσε με τις αποκεντρωμένες της Δ. Ελλάδας και της Ηπείρου και τους αρμόδιους ιδιώτες προκειμένου να αποστέλλονται τα «δέματά» μας στην Ήπειρο, επιβαρύνοντας βέβαια τους δημότες…

Πάνω σ΄ αυτό λοιπόν τον ρώτησε ο επικεφαλής του Διαύλου Κώστας Γληγόρης, με βάση ποια απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενεργούσε, απ΄ τη στιγμή μάλιστα που οι ενέργειές του θα συνεπάγονταν και σοβαρή επιβάρυνση των δημοτών…

Και κάπως έτσι ανέβηκε η θερμοκρασία στην αίθουσα, πολύ περισσότερο από όση ήταν -λόγω του καύσωνα- έξω απ΄ αυτήν!…

Εμείς αποφασίζουμε και μετά το Δ.Σ. εγκρίνει τις συμφωνίες

Πηγή: FortsaLefkada.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.