Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Ελληνικά Φυτώρια: 10 χρόνια προετοιμασία για την επόμενη ημέρα της Χαλκιδικής

Το φυτώριο της Ελληνικός Χρυσός στην Ολυμπιάδα (Ελληνικά Φυτώρια ΑΕ) είναι η τράπεζα φυτών που έχει δημιουργήσει η εταιρεία  για τα έργα αποκατάστασης αλλά ταυτόχρονα και το πρώτο χειροπιαστό παράδειγμα αποκατάστασης μεταλλευτικού χώρου όπως το έχει δρομολογήσει.

Βρίσκεται στην περιοχή των Μεταλλευτικών Εγκαταστάσεων Ολυμπιάδας, στην αυλή του εργοστασίου εμπλουτισμού, σε απόσταση μόλις 2 χλμ. από το χωριό της Ολυμπιάδας.

 

Ξεκίνησε με δειλά βήματα το 2007  και σήμεραεκτείνεται σε πάνω από 80 στρέμματα ενώ το πλάνο είναι να ξεπεράσει τα 100.

Στο φυτώριο, γίνεται η προετοιμασία των σπόρων που μαζεύονται από την γύρω περιοχή και η ανάπτυξη νεαρών δενδρυλλίων τα οποία στην συνέχεια χρησιμοποιούνται στις αποκαταστάσεις.

Τα είδη που καλλιεργούνται  είναι  κατά κύριο λόγο δασικά, ενδημικά της γύρω περιοχής και η ετήσια παραγωγικότητά μας έχει ανέλθει σε 1,5 εκατομμύρια ρίζες.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της εταιρείας «Το στοίχημα μας ήταν και να αποκαταστήσουμε αυτή την περιοχή και να δημιουργήσουμε μια τράπεζα φυτών για την αποκατάσταση όλων των άλλων περιοχών και το καταφέραμε. Αποτελεί από μόνο του μια επένδυση, για το περιβάλλον. Μια επένδυση που επιλέξαμε να κάνουμε πολύ πριν την έγκριση του επενδυτικού μας πλάνου ανάπτυξης των μεταλλείων Κασσάνδρας και μάλιστα σε μια περιοχή που ήταν παλιός χώρος απόθεσης«.

Στο φυτώριο δουλεύουν 30 άτομα από τα γύρω χωριά μεταξύ των οποίων πολλοί δασολόγοι και δασοπόνοι.

 

Πηγή: News247.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.