Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Είπε και κάτι άλλο ο Σπίρτζης για την σύνδεση Αγρινίου-Ιόνιας…

Σαν να έπεσε ομαδική κώφωση σε κάποιο σημείο στον ερχομό του υπουργού Υποδομών στο Αγρίνιο, για το συνέδριο των Eυρωπαίων δημοσιογράφων. Ενώ μίλησε ανοιχτά σε μια ομήγυρη τοπικών παραγόντων, φαίνεται όλοι μαζί να έχασαν μερικές αποστροφές του λόγου του.

Δεν μιλάμε για τις επίσημες δηλώσεις που έγιναν στην κεντρική αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου και οι οποίες δεν άρεσαν καθόλου στον δήμαρχο Γιώργο Παπαναστασίου. Μιλάμε για την χαλαρή συζήτηση που έγινε έξω από την αίθουσα μετά.

Εκεί ο κ. Σπίρτζης, παρουσία και σημαντικών τοπικών κυβερνητικών παραγόντων, εξήγησε ότι δεν μπορεί να κατηγορηθεί ο ίδιος για πράγματα που δεν έγιναν για δεκαετίες και μάλιστα δεκαετίες με πολλά λεφτά, σαφής αναφορά στην υπουργία κυρίως του Γ. Σουφλιά.

Είπε όμως ότι ο ίδιος έχει και μια ιδέα για το πώς θα μπορούσαν να επισπευστούν οι διαδικασίες και αυτή μοιάζει κάπως με ότι έχει ακολουθηθεί στην Αττική Οδό. Εκεί, όπως είπε, υπήρξε παράταση στην χρονική διάρκεια των διοδίων με την προϋπόθεση η εταιρεία να κατασκευάσει ή να συντηρεί κάποια τμήματα που αλλιώς θα απαιτούσαν πολύ χρόνο και πολύ κρατικό χρήμα.

Κατά τον ίδιο τρόπο, η Νέα Οδός θα μπορούσε να έχει κάποια αλλαγή στον χρόνο εκμετάλλευσης των διοδίων με την προϋπόθεση ότι θα αναλάμβανε να τρέξει τις διαδικασίες για την σύνδεση Αγρινίου-Ιόνιας Οδού. Ανάλογη σκέψη, δε, υπάρχει και για τμήμα έξω από τα Γιάννενα που έχει επίσης καθυστερήσεις (πιθανότατα αναφερόταν στο τμήμα μέχρι Κακαβιά).

Λογικότατη πρόταση, στον γράφοντα πολύ άρεσε και δεν αντιλαμβάνεται  γιατί δεν ζωήρεψε η συζήτηση και δεν έτυχε μεγαλύτερης δημοσιότητας. Δεν ξέρουμε όλοι ότι λεφτά δεν υπάρχουν και πρέπει οι εταιρείες και οι ιδιώτες να συνεργαστούν περισσότερο με το Δημόσιο και τις κυβερνήσεις; Ή δεν είναι έργο για εξαγγελία όποιο δεν προέρχεται από τα δημόσια ταμεία;

Γ.Σ.

Πηγή: Agrinionews.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.