Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Δ. Αβραμόπολος: Η Ευρώπη πρέπει να έχει προσανατολισμό τη κοινωνία

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα, ο Ευρωπαίος Επίτροπος  υπογραμμίζει τη κατεύθυνση που πρέπει να έχει η Ευρώπη, που οφείλει να λειτουργεί προς τέρψιν της κοινωνίας. Παράλληλα σχολίασε και την κατάσταση στη Γαλλία με τα «κίτρινα γιλέκα» προειδοποιώντας πως το «κύμα μπορεί να εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό τσουνάμι.

Ως το μεγαλύτερο επίτευγμα της ευρωπαϊκής ενοποίησης χαρακτήρισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τη ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας Σένγκεν, προσθέτοντας πως: «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την επιστροφή σε μια Ευρώπη γεμάτη σύνορα και σημεία ελέγχου».

«Η Ευρώπη έχει αποδείξει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν ενεργεί πραγματικά ενωμένη, επιτυγχάνει ουσιαστικά αποτελέσματα και ότι τηρεί όλες τις δεσμεύσεις που ανέλαβε στην αρχή της παρούσας θητείας της. Έχουμε καθήκον απέναντι στις μελλοντικές γενιές, να συνεχίσουμε αυτό το έργο, να ενισχύσουμε την Ευρώπη και να διατηρήσουμε ζωντανό το ευρωπαϊκό όραμα» τόνισε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα ο Ευρωπαίος Επίτροπος καταπιάστηκε με τα «κίτρινα γιλέκα» που κλονίζουν τη Γαλλία και δείχνουν να βρίσκουν και μιμητές σε άλλες χώρες (Βέλγιο, Ολλανδία).

«Η υψηλή ανεργία στους νέους ανθρώπους, τούς δείχνει το δρόμο της άρνησης και της σύγκρουσης με το κοινωνικό, οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο. Το κύμα μπορεί να εξελιχθεί σε πανευρωπαϊκό τσουνάμι» η άποψη του κ. Αβραμόπουλου που συμπληρώνει «εδώ δεν έχει να κάνει με αριστερά ή δεξιά πολιτικά πρότυπα ή συγκεκριμένη διακυβέρνηση. Έχει να κάνει με πολιτικές που ορίζονται ή όχι από κοινωνικότητα, ευθύνη και πραγματική πίστη στην απαραίτητη κοινωνική συνοχή. Με άλλα λόγια για μια πιο ισχυρή και ανθρώπινη κοινωνική πολιτική. Μια κοινωνική Ευρώπη με κοινωνικά κράτη-μέλη».

Μιλώντας για της επικείμενες ευρωεκλογές ο Ευρωπαίος επίτροπος υποστηρίζει ότι είναι πολύ κρίσιμες καθώς θα καθορίσουν το μέλλον της Ευρώπης και υποστηρίζει ότι «οφείλουμε όλοι καθημερινά να στέλνουμε ηχηρό μήνυμα υπέρ της κοινής ευρωπαϊκής μας πορείας, μέσω του σεβασμού στη διαφορετικότητα και της αλληλεγγύης. Και αυτό το μήνυμα πρέπει να χαρακτηρίζει και τις επερχόμενες εκλογές, ένα μήνυμα δημοκρατίας και ενότητας».

Πηγή: Topontiki.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.