Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Δύο ηλεκτρονικές πινακίδες ελέγχου ταχύτητας τοποθετήθηκαν στις εισόδους του κέντρου της Νικιάνας

1_radar_tachytitas

Δύο ηλεκτρονικές πινακίδες ελέγχου ταχύτητας τοποθετήθηκαν πρόσφατα από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας στον επαρχιακό δρόμο Λευκάδας – Νυδριού, στην είσοδο και έξοδο του πιο πυκνοκατοικημένου τμήματος της Νικιάνας Λευκάδας όπου παρατηρείται συχνά λόγω της ευθείας του δρόμου να αναπτύσσουν οι οδηγοί μεγάλες και απαγορευτικές για κατοικημένη περιοχή ταχύτητες ενώ συχνές είναι και οι προσπεράσεις.

4_radar_tachytitas

Προσεγγίζοντας το χωριό από την Λευκάδα η μια τοποθετήθηκε λίγο πριν την στροφή στο Λιμνί και η άλλη λίγο μετά τη στροφή στου Μαυρογιάννη.

5_radar_tachytitas

Αυτές οι συσκευές ελέγχου της κυκλοφορίας μετρούν την ταχύτητα του οχήματος κατά την προσέγγισή του, με τη χρήση ενσωματωμένου ραντάρ και αμέσως στη συνέχεια, πληροφορούν τον οδηγό σε πραγματικό χρόνο μέσω της δυναμικής οθόνης μηνυμάτων με σκοπό τη ρύθμισή της από τον ίδιο. Η μέτρηση γίνεται από απόσταση 100 μέτρων. Χρησιμοποιούνται συχνά σε περιοχές σχολείου, σε περιοχές όπου εκτελούνται έργα, σε πολυσύχναστους δρόμους, σε εισόδους κατοικημένων περιοχών και αλλού.

7_radar_tachytitas

Ευχόμαστε να βοηθήσουν ώστε να αλλάξει η οδική συμπεριφορά στην περιοχή αν και άποψή μας είναι ότι θα χρειαστεί μια μόνιμη και πιο ολοκληρωμένη παρέμβαση για την αντιμετώπιση του προβλήματος στην αποκαλούμενη ευθεία της Νικιάνας, που παρουσιάζεται και πιο έντονα το πρόβλημα. Η λύση που εφαρμόστηκε πριν λίγα χρόνια στη Λυγιά, και τόσο είχε αρχικά επικριθεί, ίσως να είναι και η πιο ενδεδειγμένη, ακόμη και αν χρειαστεί να μικρύνουν κάπως τα έτσι κι αλλιώς ευρύχωρα σε πολλά σημεία πεζοδρόμια.

Πηγή: Kolivas.de


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.