Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διδακτορική διατριβή: Ι. Ζαμπέλης, Θεσμοί και οργάνωση της «Ιονίου Εκκλησίας» (1817-1866)

SakkoulasPublications_1567076967533_med

Κυκλοφορεί από τον εξειδικευμένο σε εκδόσεις νομικών βιβλίων εκδοτικό οίκο «Σάκκουλα», στη σειρά «Βιβλιοθήκη Εκκλησιαστικού Δικαίου – Σειρά Β: Μελέτες», η διδακτορική διατριβή του Αρχιμανδρίτη Ιωαννίκιου Γ. Ζαμπέλη, Διδάκτορα Νομικής, με τίτλο «Θεσμοί και οργάνωση της «Ιονίου Εκκλησίας» (1817-1866)» (ISBN 978-960-648-002-7).

Η μελέτη του Ι. Ζαμπέλη φιλοδοξεί να καλύψει ένα κενό στη νομική και την ιστορική βιβλιογραφία, προσεγγίζοντας το ιδιόμορφο εκκλησιαστικό θεσμικό φαινόμενο της Ιονίου Εκκλησίας συνολικά και αφαιρετικά, με πανιόνια προοπτική και χωρίς να εστιάζει σε μεμονωμένα νησιά ή σε συγκεκριμένους σταθμούς της ιστορικής της πορείας.

Σε αυτήν εξετάζονται διεξοδικά από τη σκοπιά του νομικού – μελετητή του Εκκλησιαστικού Δικαίου η γένεση, η σταδιακή συγκρότηση, η εξέλιξη και η λειτουργία των θεσμών και των οργάνων της Ιονίου Εκκλησίας, αλλά και η κριτική που δέχθηκε με νομικής ή κανονικής φύσεως επιχειρήματα ως ζωντανός τότε οργανισμός από τους συγχρόνους της πολιτικούς και εκκλησιαστικούς παράγοντες. Επιπλέον, με δεδομένη την επιβίωση μεμονωμένων θεσμών και ρυθμίσεων του Δικαίου της Ιονίου Εκκλησίας στα μετά την Ένωση χρόνια, συνεισφέρει στη σύγχρονη δικαστική πρακτική την κατάλληλη ερευνητική αξιοποίηση και αναπλαισίωση άγνωστων ή παραθεωρημένων νομοθετικών διατάξεων της εποχής.

Πηγή: Kolivas.de


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.