Γράφει ο Γιώργος Δευτεραίος

Στην απόφαση μετάθεσης των εργασιών της ολικής ανακατασκευής του χλοοτάπητα του Δημοτικού Σταδίου Λευκάδας για το τέλος της Άνοιξης προχώρησαν οι υπεύθυνοι του Δήμου εξαιτίας των προβλημάτων που εντοπίστηκαν κατά την αυτοψία που διενήργησε ο εργολάβος που είχε αναλάβει να “τρέξει” το έργο. Ο αρχικός διαγωνισμός έχει ακυρωθεί, έγινε τροποποίηση της αρχικής μελέτης και σύντομα θα ακολουθήσει η νέα προκήρυξη του έργου.

Το σημαντικότερο πρόβλημα που προκάλεσε την μετάθεση της ανακατασκευής σχετίζεται με την απορροή των νερών. Για την αποφυγή νέας βλάβης σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποφασίστηκε να γίνουν παρεμβάσεις που θα αυξήσουν την ταχύτητα αποστράγγισης του αγωνιστικού χώρου, αφού το μεγάλο στοίχημα είναι να εγκατασταθεί σύστημα που θα απομακρύνει τα νερά και παράλληλα θα διατηρεί την απαραίτητη υγρασία στο ριζικό υπόστρωμα του χλοοτάπητα. Τα νέα δεδομένα φέρνουν πάντως και αλλαγή του τύπου χλοοτάπητα που θα τοποθετηθεί, καθώς κριτίριο δεν αποτελεί πλέον μόνο η αντοχή του, αλλά και το φαινόμενο του κιτρινίσματος που παρουσιάζεται κατά καιρούς.

Για την ιστορία να αναφερθεί ότι το έργο είχε αναλάβει η εταιρία “Γεννάτος” που μεταξύ όλων των άλλων έχει συνεργαστεί και με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ενώ έχει πραγματοποιήσει εργασίες στα γήπεδα της Λεωφόρου, της Βέροιας, των Ιωαννίνων, της Κέρκυρας, σε αυτό του Παναιτωλικού, αλλά και στα προπονητήρια της ΑΕΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το σενάριο που εξετάστηκε για σπορά χόρτου κατά την περίοδο των εορτών δεν ευοδώθηκε, καθώς δεν επαρκούσε ο αριθμός των ημερών που μεσολάβησε μεταξύ των επίσημων ματς των ομάδων. Έτσι το γήπεδο έκλεισε για να πάρει κάποιες “ανάσες” ο χλοοτάπητας, κάτι που αναμένεται να γίνει και λίγο πριν τα μπαράζ ανόδου της Γ’ Εθνικής, στην περίπτωση φυσικά που ο Τηλυκράτης τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου του.