Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ-ΒΟΝΙΤΣΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΑΣΟΛΑΣ : Εκτός από θεομηνίες στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα…..

1) Η Ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων 21-29 Νοεμβρίου που διανύουμε, βρίσκει τον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας να μη έχει κάνει απολύτως τίποτα αναφορικά με το θέμα της ανακύκλωσης, κάτι που είχαμε επισημάνει και προεκλογικά. Δεν έχει γίνει καμία δράση που να αφορά την ανακύκλωση, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες, οι μαθητές και οι φορείς. Βρίσκεται ήδη σε διαβούλευση το νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ για την ανακύκλωση, η οποία ολοκληρώνεται στις 4/12, στο οποίο προβλέπεται η χωριστή συλλογή αποβλήτων συσκευασίας. 

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΚΟΝΑ.jpg

Έως τον Ιανουάριο του 2022, οι δήμοι υποχρεώνονται να οργανώσουν τη χωριστή συλλογή των αποβλήτων συσκευασίας σε 4 ρεύματα (πλαστικό, χαρτί, μέταλλο, γυαλί). 
Οι Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης υποχρεούνται να οργανώνουν τη χωριστή συλλογή των αποβλήτων συσκευασίας σε διακριτά ρεύματα εντός των κτηρίων τους ή άλλων χώρων και εγκαταστάσεων, για τα οποία φέρουν την ευθύνη λειτουργίας. Επιπλέον, θεσπίζεται η υποχρέωση των δήμων να εφαρμόσουν το προαναφερόμενο μέτρο σε αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδικές χαρές, βρεφονηπιακούς σταθμούς και άλλες δημοτικές εγκαταστάσεις συνάθροισης κοινού.
Επιπρόσθετα, με τον νέο νόμο θα γίνει η εφαρμογή του συστήματος «πληρώνω όσο πετάω και κερδίζω όσο διαχωρίζω». Θεσπίζεται ουσιαστικά το πλαίσιο με το οποίο οι δήμοι θα μπορούν να διαμορφώνουν τα δημοτικά τους τέλη, ανάλογα με πόσα απόβλητα παράγει ο κάθε δημότης, αλλά και ανάλογα με πόσα από αυτά ανακυκλώνει και όχι βάσει των τετραγωνικών του ακινήτου του όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.
Από 1/1/21 καθίσταται εφαρμόσιμο το τέλος ταφής σύμφωνα με τον νέο νόμο για όλα τα απόβλητα που οδηγούνται σε ταφή, με ποσό 15 ευρώ ανά τόνο, κλιμακούμενο ετησίως κατά 5 ευρώ και έως τα 35 ευρώ το 2025, κάτι που θα οδηγήσει μαθηματικά στην αύξηση των ανταποδοτικών τελών στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας για το 2021 και την πρόσθετη επιβάρυνση των δημοτών μας. Αποκλειστικά υπεύθυνος γι’ αυτό θα είναι ο κ. Αποστολάκης, καθώς 7 χρόνια τώρα δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα, με αποτέλεσμα οι δημότες να κληθούν να πληρώσουν παραπάνω από 37,20€/τονο σε 52,20€/τόνο από το νέο έτος.

2) Γιατί ο κ. δήμαρχος Ακτίου-Βόνιτσας δεν συμμετείχε στο δίκτυο δήμαρχων για τις ανεμογεννήτριες, στο οποίο συμμετείχε ακόμη και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργιου?

Μάλλον δεν τον ενδιαφέρει το πολύ σοβαρό θέμα των ανεμογεννητριών, οι οποίες χωροθετούνται άναρχα .
Δεν είναι κάνεις εναντίον των ΑΠΕ, αλλά με μέτρο, με σωστή χωροθέτηση σε συγκεκριμένες περιοχές και σε ισοζύγιο μεταξύ του ενεργειακού οφέλους και της περιβαλλοντικής καταστροφής που συντελείται.
Επιπρόσθετα, η άναρχη αυτή χωροθέτηση δημιουργεί προβλήματα και σε μεγάλη μερίδα κυνηγών.
Ενώ λειτουργούν οι ανεμογεννήτριες εντός των ορίων του δήμου μας, γιατί δεν έχει επιβληθεί ακόμη το τέλος που προβλέπεται να αποδίδουν στον δήμο με αποτέλεσμα να χάνονται λεφτά ? 
Από πού περιμένει ο κ. Αποστολακης να εισπραξει ?
 Όπως επίσης και την μετακύλιση του οφέλους αυτού με ανάλογη μείωση των λογαριασμών των κατοίκων των τοπικών κοινωνιών στα όρια των οποίων είναι εγκατεστημένες οι ανεμογεννήτριες.

3) Όσον αφορά τα ταμπλετ, η δημοτική μας ομάδα δεν διεκδικεί την πατρότητα του εγχειρήματος, το οποίο είναι προς την σωστή κατεύθυνση και ορθώς θα δοθούν τα ταμπλετ στα παιδιά που τα χρειάζονται. Τα κριτήρια χορήγησης είναι αρμοδιότητα της δημοτικής αρχής. Η διάφορα μας με την δημοτική αρχή και τον κ. Αποστολάκη είναι ότι εμείς κάνουμε υπεύθυνη, σοβαρή και εποικοδομητική αντιπολίτευση, σε αντίθεση με αυτόν, που ενώ ήμασταν όλοι παρόντες στη διαμαρτυρία για την Τράπεζα Πειραιώς η οποία και αυτή θα κινηθεί κατόπιν ενεργειών του…., μας έλεγε ότι δεν έχει λεφτά ο δήμος και αυτό θα πρέπει να το κάνουν οι σχολικές επιτροπές. Και ενώ εμείς ήμασταν όλοι σύμφωνοι από όλες τις παρατάξεις να δοθούν ταμπλετ στους μαθητές, ο κ. Αποστολάκης έτρεξε σε μισή ώρα να βγάλει φωτογραφία και ανακοίνωση ότι δίνει τα ταμπλετ στους μαθητές. Δυστυχώς στο «κατόπιν ενεργειών μου» είστε ο πιο αυθεντικός εκφραστής.

ΥΓ 1: Εκτός από θεομηνίες στον δήμο Ακτίου-Βόνιτσας, υπάρχουν και άλλα σοβαρά θέματα…..
Για το Κύμα Αλλαγής 
ΚΑΣΟΛΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

Πηγή: Katounanews.blogspot.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.