Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

ΔΕΥΑΙ: Αναθέτουν απευθείας με …19.999 Ευρώ και ας διαφωνούν μέλη Δ.Σ.

Ακόμα ένα …επεισόδιο στα έργα και τις ημέρες της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωάννινων: Αυτή τη φορά αποφάσισε να αναθέσει απευθείας σύμβαση συντήρησης εφαρμογών με 19.999 Ευρώ (!) – μόλις ένα ευρώ λιγότερο από το όριο δηλαδή, παρά το ότι υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες από μέλη του Διοικητικού της Σμβουλίου:

… «Επιπρόσθετα όμως, θεωρώ ότι είναι λίγο προκλητικό να αναθέτουμε απ’ ευθείας δημόσια σύμβαση προϋπολογισμού 19.999 ευρώ, δηλαδή 1 μόλις ευρώ κάτω από το όριο της διαδικασίας του ανοικτού διαγωνισμού !!!

Δεύτερον θεωρώ πολύ σημαντικό στην περίπτωση αυτή τον τρόπο σύνταξης της συγκεκριμένης μελέτης καθώς και το γεγονός ότι δεν έχει υπογραφεί  Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων αρμοδίως. Είμαστε εκτός από οποιαδήποτε διαδικασία προβλέπει η σχετική νομοθεσία για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων από τη ΔΕΥΑΙ. Επίσης δεν υπάρχουν ουσιαστικά προδιαγραφές αρμοδίως υπογεγραμμένες καθώς και τεκμηρίωση κόστους .

Τέλος θα πρέπει να αναφέρω ότι η σύμβαση που έχουμε με τη συγκεκριμένη εταιρεία είναι μέσω συγκεκριμένης αρχικής σύμβασης, οι όροι της οποίας δεν έχουν ληφθεί υπόψη. Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία αυτή θα έπρεπε να γίνει μέσω ανοικτής διαδικασίας και δε διαφυλάσσονται τα στοιχεία του
ανταγωνισμού και της διαφάνειας που προβλέπονται στις περιπτώσεις αυτές.» …

Σαφώς και είναι σύννομη η ανάθεση, δεν υπάρχει ζήτημα παρανομίας καθώς έχουν τηρηθεί όλες οι σχετικές (κανονιστικές) προϋποθέσεις.

Μας αρκεί όμως αυτό; Μια νόμιμη ενέργεια της διοίκησης σημαίνει ότι είναι και σωστή;

Αυτό πρέπει να αναρωτηθεί ο καθένας…

Epirus News

Πηγή: Epirusnews.eu


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.