Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Δήμος Λευκάδας: Σε συνάντηση εργασίας με τον ΟΟΣΑ στα Ιωάννινα ο Δήμαρχος

Ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Χαράλαμπος Καλός, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκου, συμμετείχε την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019 σε Συνάντηση Εργασίας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης – ΟΟΣΑ που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα και συγκεκριμένα στις θεματικές ενότητες «Χωρική/τοπική ανάπτυξη με πρωτοβουλία τοπικών κοινοτήτων, μεταφορές και υποδομές δικτύων στα Ιόνια Νησιά» και «Διακυβέρνηση των ΕΔΕΤ στην Ήπειρο και τα Ιόνια Νησιά». Η συνάντηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο μελέτης που αφορά την διαμόρφωση της στρατηγικής για την περιφερειακή ανάπτυξη στην Ελλάδα μετά το 2020, μελέτη που θα συμβάλλει στη διαμόρφωση των διαρθρωτικών, αναπτυξιακών και περιφερειακών πολιτικών της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027.

Ο κ. Καλός μίλησε για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Λευκάδας, όπως η διαχείριση των στερεών αποβλήτων, η ύδρευση και το αποχετευτικό σύστημα, η έντονη σεισμικότητα της περιοχής, η σύνδεση του νησιού με την Αιτωλοακαρνανία, η διάβρωση των ακτών, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μικρότερα νησιά του Καλάμου και του Καστού. Έκανε ειδική αναφορά στις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου και στις προσπάθειες της νέας δημοτικής αρχής για την μέγιστη αξιοποίηση χρηματοδοτικών πόρων. Στο περιθώριο της συνάντησης ο Δήμαρχος Λευκάδας συζήτησε με τον Συντονιστή της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων, κ. Κωνσταντίνο Ασπιώτη, θέματα εντάξεων σημαντικών για τη Λευκάδα έργων.

The post Δήμος Λευκάδας: Σε συνάντηση εργασίας με τον ΟΟΣΑ στα Ιωάννινα ο Δήμαρχος appeared first on aromalefkadas – Ενημερωτική ιστοσελίδα της Λευκάδας.

Πηγή: Aromalefkadas.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.