Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


ΒΟΝΙΤΣΑ: Η παραλία Σάλτινη και το νησάκι Κουκουμίτσα στο σφυρί από το ΤΑΙΠΕΔ;

       Αναστάτωση και έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει στη Βόνιτσα, η πληροφορία ότι μέσα στα σχέδια του προς πώληση το ΤΑΙΠΕΔ, έχει συμπεριλάβει την παραλία Σάλτινη και το νησάκι Κουκουμίτσα, που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της Πόλης. 
       Φυσικά και προκαλεί τεράστια έκπληξη το γεγονός, πως επιλέχθηκαν προκειμένου να πουληθούν ή έστω να παραχωρηθούν με μακροχρόνια μίσθωση σε ιδιώτες επενδυτές, αφού η Σάλτινη και η Κουκουμίτσα είναι περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ανήκουν στη ζώνη PAMSAR και στη Ζώνη Περιβαλλοντικού Ελέγχου του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού και εμπίπτουν στις ιδιαίτερες προστατευτικές διατάξεις……

     Η πληροφορία ότι το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει στο σφυρί τη Σάλτινη και τη Κουκουμίτσα, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ένας κάτοικος απο τη Βόνιτσα καταγγέλει: 
Κατάσταση SOS
Ανάγκη για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου
     Σύμφωνα με πληροφορίες, δυστυχώς η Κουκουμίτσα και η Σάλτινη που ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, βρίσκονται άμεσα στη πώληση σε ιδιώτες. Για αυτούς που μπορεί να βλέπουν την ανάπτυξη μέσα από την τυχόν αξιοποίηση της περιοχής από μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα, να τους θυμίσουμε  ποιοι  αγόρασαν μέχρι τώρα από το ΤΑΙΠΕΔ και τι επένδυση έχει γίνει. 
        Ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας έχει ξοδεύσει δύο και τρείς φορές ποσά της σημερινής αξίας της Σάλτινης για να υπάρχει η σημερινή κατάσταση της υπέροχης αυτής περιοχής.
      Χθές στη Σάλτινη ένα μαύρο τζιπ με τρείς άνδρες σήκωσαν ένα drove και κατέγραψαν την περιοχή, ενώ με μηχανήματα μάλλον gps κατέγραφαν σημεία.
        Χρειάζεται άμεση σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου για έγκριση αγοράς της Κουκουμίτσας και της Σάλτινης. Η τιμή που θα πουληθεί θα είναι το ιδιο χαμηλή όπως αυτή με την οποία πουλήθηκαν και άλλα ακίνητα του Δημοσίου.
       Κάθε καθυστέρηση είναι κίνδυνος. Πριν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου  θα πρέπει ο Δήμαρχος  να καταθέσει το ενδιαφέρον του. Είναι θέμα ημερών ή ωρών.
Μην ισχυριστεί κανείς ότι δεν γνώριζε….

Πηγή: Xiromeronews.blogspot.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.