Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Βιασμοί και άθλιες συνθήκες: Στα άδυτα του γυναικείου στρατού της Βόρειας Κορέας

Τις άθλιες συνθήκες στις οποίες είναι αναγκασμένες να ζουν εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες που υπηρετούν στο στρατό της Βόρειας Κορέας, περιγράφει με λεπτομερώς η Λι Σο Γεουν, που υπηρέτησε για 10 χρόνια ως λοχίας.

Η ίδια, πλέον 41 ετών, κατατάχθηκε εθελοντικά στο στρατό σε ηλικία μόλις 17 ετών, από έντονο αίσθημα πατριωτισμού.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της, οι στρατιώτες δεν είχαν ζεστό νερό για να κάνουν μπάνιο, ενώ τα στρώματα που κοιμόντουσαν ήταν από φλούδες ρυζιού.

«Όλη η μυρωδιά από το σώμα, ιδρώτας κ.α., έμενε στο στρώμα και η δυσοσμία ήταν αφόρητη».

Σύμφωνα με όσα είπε στο BBC, μετά από τους πρώτους έξι μήνες, οι γυναίκες σταματούσαν να αδιαθετούν λόγω στρες και κακής διατροφής, ενώ ήταν υποχρεωμένες να χρησιμοποιούν πολλές φορές την ίδια σερβιέτα.

Όπως ανέφερε, παρότι η ίδια δεν βιάστηκε ποτέ, πολλές από τις συντρόφους της δεν είχαν την ίδια τύχη.

«Ο διοικητής του λόχου έμενε μέχρι αργά στο γραφείο του και βίαζε τις γυναίκες υφισταμένους του. Αυτό γινόταν ξανά και ξανά χωρίς τέλος».

Επίσης οι γυναίκες υποχρεώνονταν να κάνουν μπάνιο σε ένα παγωμένο ρυάκι με φίδια και βάτραχους.

Παρότι για τις γυναίκες προβλέπεται πιο ήπιο πρόγραμμα σωματικής εκπαίδευσης από τους άνδρες, μετά τις ασκήσεις έκαναν υποχρεωτικές αγγαρείες όπως καθαριότητες και μαγειρεία, από τις οποίες απείχαν οι άνδρες συνάδελφοί τους.

Η Λι υπηρέτησε μέχρι τα 28 της ως λοχίας σε μονάδα διαβιβάσεων μέχρι που πέρασε τα σύνορα με την Κίνα και από εκεί κατάφερε να περάσει στη Νότια Κορέα.

Πηγή: Topontiki.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.