Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΥΡΚΟΥΣΗΣ: Ευχαριστίες στην έφορο Αρχαιοτήτων κ. Ολυμπία Βικάτου, για την προώθηση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης δύο ακινήτων στον όρμο του Μύτικα, για αρχαιολογικούς σκοπούς!

         Τις ευχαριστίες του στην έφορο Αρχαιοτήτων κα. Ολυμπία Βικάτου και στους Συνεργάτες της, εκφράζει ο Βασίλης Μουρκούσης, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός Περιβάλλον Αθλητισμός Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια στο Δήμο Ξηρομέρου» για το γεγονός της υπουργικής απόφασης που προβλέπει την αναγκαστική απαλλοτρίωση για αρχαιολογικούς σκοπούς, δύο ακινήτων στον όρμο του Μύτικα, για την ανάδειξη και προβολή μνημείων και αρχαιολογικών χώρων της Αρχαίας Αλυζίας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ  
ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ   
Ν.Π.Δ.Δ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ,  
ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ 
ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
Αστακός, 15.11.2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
            Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην έφορο Αρχαιοτήτων κ. Ολυμπία Βικάτου και στους Συνεργάτες της, οι οποίοι εργάστηκαν με θέρμη επί έξι (6) χρόνια μετά την άφιξη της κας Βικάτου στην Εφορεία Αρχαιοτήτων, προκειμένου να πετύχουν την απαλλοτρίωση των δύο (2) ακινήτων σε περιόδους χαλεπούς για την χώρα εν μέσω τριών (3) μνημονίων που δύσκολα γίνονται τέτοιες δαπάνες. Ο Σκοπός πιστεύουμε ότι είναι η περιφρούρηση του σπουδαίου αυτού μνημείου, να γίνουν μελέτες ένταξης και πιθανόν συμπληρωματικές ανασκαφές…………..

 

ΥΓ.1 Όσοι είχαν παρακολουθήσει τα τέσσερα (4) Αρχαιολογικά Συνέδρια από την Ένωση Αλυζίων, την Ενωση Κανδηλιωτών και την έκδοση του βιβλίου για την Αρχαία Αλυζία θα μπορούσαν να αντιληφθούν ότι κάποια στιγμή θα γονιμοποιούνταν αυτές οι προσπάθειες.
ΥΓ.2 Η οικογένεια Μαρκούση από το Μύτικα που είναι ιδιοκτήτες, είναι απόγονοι  του ήρωα του 21’ Κώστα Μουρκούση και είναι από τους πρώτους οικιστές του Μύτικα. Κάποιος από τους προγόνους έκανε στο ληξιαρχείο τη συναίρεση του Μου σε Μα γι’ αυτό πλέον εγγράφονται Μαρκούση.
Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος 
Μουρκούσης Βασίλειος 
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 

Πηγή: Xiromeronews.blogspot.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.