Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Αυτό είναι το πρώτο άρθρο της συντακτικής ομάδας από μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας

Αυτό είναι το πρώτο άρθρο της συντακτικής ομάδας από μαθητές του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας

Τοπικά Νέα, Διάφορα, 05 Δεκεμβρίου 2018 | 13:06

Μετά την επίσκεψη στην καθημερινή τοπική εφημερίδα «Βήμα της Πρέβεζας»

Το πρώτο άρθρο της έδωσε στη δημοσιότητα η συντακτική ομάδα του προγράμματος Erasmus+  ‘N.A.T.A.’ των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας.

Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη σε στην καθημερινή τοπική εφημερίδα Βήμα της Πρέβεζας.

Πρόκειται για την πρώτη προσπάθεια των μαθητών του σχολείου και ο στόχος είναι η έκδοση κοινής ηλεκτρονικής εφημερίδας σε συνεργασία με τους άλλους συμμαθητές τους από τα συνεργαζόμενα σχολεία.

Το άρθρο:

Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου επισκεφτήκαμε μια  τοπική εφημερίδα η οποία ονομαζόταν ‘Το Βήμα της Πρέβεζας’ Ο σκοπός την επίσκεψής μας ήταν να δούμε πως μια εφημερίδα λειτουργεί .Εμείς  και η ομάδα μας συμμετέχουμε σε ένα Erasmus + Ευρωπαϊκό πρόγραμμα το οποίο λέγεται N.A.T.A.- News Across the Atlantic- σε συνεργασία με ένα σχολείο από το Nuuk της Γροιλανδίας και ένα σχολείο από το Sarlat της Γαλλίας. Θέλουμε να αντλήσουμε πληροφορίες για τις εφημερίδες και στο κοντινό μέλλον να γράψουμε μια δικιά μας.  

Ο κύριος Κατσιπανέλης , ο ιδιοκτήτης της εφημερίδας, μας έδωσε μερικές πληροφορίες για την ηλεκτρονική αλλά και την κανονική εφημερίδα .Επιπλέον απάντησε όλες τις ερωτήσεις που είχαμε και μας είπε για την διαδικασία δημιουργίας  μιας εφημερίδας .Για να είμαστε πιο συγκεκριμένοι ,μας είπε ότι:

-κάθε δημοσιογράφος πρέπει να ελέγχει τις πληροφορίες που έχει συγκεντρώσει έτσι ώστε να μην διαδοθούν αναληθείς πληροφορίες.

-αρχικά επιλέγουμε τα θέματα τα οποία θα βάλουμε στην εφημερίδα και ύστερα αρχίζουμε την διαδικασία της παραγωγής της .

-μετά την επιλογή της δομής της εφημερίδας την εκτυπώνουμε και ύστερα αρχίζουμε την επεξεργασία.

-τοποθετούμε το χαρτί σε μια αλουμινένια πλακέτα και αυτή η πλακέτα πάει μέσα σε μια ειδική μηχανή .Ο ρόλος της μηχανής αυτής είναι να εκτυπώσει την εφημερίδα.

Εν τέλει ,η επίσκεψη που κάναμε ήταν  τόσο ενδιαφέρουσα και πληροφοριακή ώστε ανυπομονούμε να κάνουμε και εμείς την δικιά μας εφημερίδα σύντομα!!!!!!!

Η συντακτική ομάδα του 4ου Γυμνασίου Πρέβεζας –Πρόγραμμα Erasmus+ 2018-19

Σωτήρης Δημόπουλος- Φαίδρα Παβέλη –Ράνια Μπαλαδήμα- Αικατερίνη Σιόρεντα – Αντριάννα Ακοβιτιώτη – Ζωή Χρηστάκη- Ακριβή Λιάτου –Αικατερίνη Λιβέρη


—> Ενημέρωση PamePreveza.gr:

   Επισκεφθείτε τον Επαγγελματικό – Τουριστικό Κατάλογο του PamePreveza.gr.


Πηγή: Pamepreveza.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.