Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Αυτοπροσώπως θα καταθέσουν στην Επιτροπή οι Προστατευόμενοι Μάρτυρες για τη Novartis

Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής αποφάσισε κατά πλειοψηφία, πλην τουΚΚΕ, να καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες με τον τρόπο που είχαν καταθέσει τον Δεκέμβριο του 2019.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες “Μάξιμος Σαράφης” και “Αικατερίνης Κελέση”, θα καταθέσουν χωρίς αλλοιωμένα χαρακτηριστικά. Με την απόφαση αυτή διαφώνησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής θα ενημερωθούν την τελευταία στιγμή για τον τόπο και την ώρα που θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι  μάρτυρες.

Στην επιτροπή έφτασαν επιστολές από τους προστατευόμενους μάρτυρες με τις οποίες ζητούν είτε να μην καταθέσουν (Αικ. Κελέση) είτε να καταθέσουν με μέσα αλλοίωσης των χαρακτηριστικών τους (Μ. Σαράφης) επικαλούμενοι κίνδυνο της ζωής τους και την εφαρμογή του νόμου.

Σημειώνεται πως οι μάρτυρες δεν μπορούν να αρνηθούν να καταθέσουν. Αν αρνηθούν, θα γίνει εφαρμογή του νόμου που προβλέπει ακόμη και την βίαιη προσαγωγή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και χθες επέμεινε ότι υπάρχουν υποχρεώσεις απέναντι στους προστατευόμενους μάρτυρες όπως αυτές ορίζονται από το νόμο. «Η απόπειρα να εξεταστούν οι μάρτυρες χωρίς καλυμμένα χαρακτηριστικά, προσβάλει το νομικό κόσμο της χώρας», είπε ο κ. Λάππας που υπογράμμισε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες δεν μπορεί να γίνουν βορά.

πηγή: ert.gr

Πηγή: Epirusnews.eu


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.