Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Απόφαση ΣτΕ για τους αποφοίτους νομικής σχολής της Κύπρου

Έγινε το πρώτο βήμα για τους αποφοίτους της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, που θέλουν να εγγραφούν στα μητρώα ασκουμένων δικηγόρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας μας. Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε τις αποφάσεις της επιτροπής αξιολόγησης, που απέρριψαν σχετικό αίτημα φοιτητών, αναπέμποντας, πάντως, τις εν λόγω υποθέσεις για νέα κρίση στην ίδια επιτροπή.

Συγκεκριμένα, η αυξημένη επταμελής σύνθεση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ, με τις 3099-3114/2017 αποφάσεις της, έκανε ουσιαστικά δεκτές τις αιτήσεις αποφοίτων της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, τα πτυχία των οποίων είχαν αναγνωριστεί από το Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) ως ισότιμα και αντίστοιχα προς τα πτυχία των Νομικών Σχολών των Ελληνικών Πανεπιστημίων. 

Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας ακύρωσαν τις αποφάσεις της επιτροπής αξιολόγησης (και ανέπεμψε τις υποθέσεις αυτές για νέα κρίση στην ίδια επιτροπή), κρίνοντας, μεταξύ άλλων, ότι η επιτροπή αξιολόγησης δεν αρκέστηκε να εξετάσει εάν οι τετραετούς φοίτησης τίτλοι σπουδών είναι προσαρμοσμένοι με «την κατεύθυνση Ελληνικό Δίκαιο», αλλά προέβη σε ολική επανεξέταση, κάτι που είχε ήδη γίνει από τον ΔΟΑΤΑΠ. Δηλαδή η επιτροπή αξιολόγησης εισήλθε στο έργο του συγκεκριμένου Οργανισμού.

Πηγή: Efsyn.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.