Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Αποχή των δικηγόρων της Άρτας για μεταφορά του Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας στην Πρέβεζα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΟΧΗ
Σας γνωρίζουμε ότι με ομόφωνη απόφασή της η Γενική Συνέλευση των μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας αποφάσισε την κήρυξη αποχής των Δικηγόρων από τα καθήκοντά τους. Η αποχή δε αυτή αποφασίστηκε για το χρονικό διάστημα από Τρίτης 14ης Ιανουαρίου 2020 έως και Παρασκευής 17ης Ιανουαρίου 2020, ο λόγος δε αυτής είναι η παράνομη υπαγωγή του καταργούμενου Ειδικού Αμίσθου Υποθηκοφυλακείου Φιλιππιάδας (που δικαστικά υπάγεται στην περιφέρεια του Πρωτοδικείου Άρτας, όπως και το προσφάτως ενοποιηθέν Ειρηνοδικείο Φιλιππιάδας με το Ειρηνοδικείο Άρτας) στο συσταθέν Υποκατάστημα Πρέβεζας του Κτηματολογικού Γραφείου Ηπείρου, όπως αναλυτικά εκθέσαμε στο προηγούμενο υπ’ αριθμ. 225/31-12-2019 έγγραφό μας.
Κατόπιν τούτου, καθίσταται σαφές ότι κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα οι δικηγόροι Άρτας κωλύονται να ασκήσουν το λειτούργημά τους, σε περίπτωση δε που συμμετέχουν σε ποινικές, αστικές ή διοικητικές δίκες, θα προβάλλουν τον λόγο αυτόν και θα αιτούνται την αναβολή των υποθέσεων των εντολέων τους. Όσον δε αφορά τις υποθέσεις εκείνες που θεωρούνται ως κατεπείγουσες (πχ ασφαλιστικά μέτρα) ή υπόκεινται σε παραγραφή, τότε και μόνο τότε θα χορηγείται άδεια στους ενδιαφερομένους από το Δικηγορικό Σύλλογο Άρτας. Ειδικότερα δε, για τις ποινικές δίκες η χορηγηθησόμενη άδεια περιλαμβάνει: α).υποθέσεις στις οποίες ο χρόνος τελέσεως της πράξεως συμπληρώνει, κατά την ημέρα της δικασίμου, στον μεν πρώτο βαθμό την εξαετία, στον δε δεύτερο βαθμό την επταετία, β).υποθέσεις στις οποίες ο κατηγορούμενος διατελεί σε προσωρινή κράτηση και συμπληρώνεται εγγύτατα της δικασίμου το ανώτατο χρονικό όριο αυτής και γ).υποθέσεις οι οποίες υπάγονται στη διαδικασία των αυτοφώρων.

Πηγή: Prevezabest.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.