Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση ιστιοφόρου σκάφους αναψυχής

Στο λιμάνι της Λευκάδας θα γινόταν στις 25 Ιουλίου η οριστική αποβίβαση

limeniko_soma

Απαγόρευση απόπλου για παράνομη ναύλωση επιβλήθηκε σήμερα το πρωί στην Ιθάκη στο ιστιοφόρο σκάφος αναψυχής «FORTUNA» σημαίας Σουηδίας.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου που πραγματοποίησαν στελέχη του Λιμεναρχείου Ιθάκης στο λιμάνι Βαθέως, διαπιστώθηκε ότι τελούσε υπό καθεστώς παράνομης ναύλωσης, καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε συναφθεί σύμβαση ολικής ναύλωσης μεταξύ του πλοιάρχου και ενός εκ των ιδιοκτητών του ανωτέρω σκάφους με τους έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες, για το χρονικό διάστημα από 12-07-2018 έως 25-07-2018 με λιμάνι επιβίβασης και οριστικής αποβίβασης το λιμάνι Λευκάδας και για το λόγο αυτό είχε καταβληθεί το ποσό των τριάντα δύο χιλιάδων (32.000) SEK – Σουηδικών Κορονών, χωρίς το σκάφος να κατέχει την απαιτούμενη εκ του Νόμου 4256/2014 άδεια.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης, στο πλαίσιο εφαρμογής του ανωτέρω Νόμου καθώς και του άρθρου 414 Π.Κ., απαγορεύτηκε ο απόπλους του «FORTUNA», ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών και ποινικών κυρώσεων.

Πηγή: Kolivas.de


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.