Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Αγωνιστικό μέτωπο Λευκάδας: Άγιος Μηνάς- H ταλαιπωρία συνεχίζεται και μεγαλώνει

Για πολλά χρόνια ο Άγιος Μηνάς ήταν, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες αλλά όχι μόνο, ένα απέραντο πάρκινγκ με διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα και από τις δύο πλευρές του δρόμου. Φορτηγά και λεωφορεία πολλές φορές και Ι Χ αδυνατούσαν να διέλθουν, τα μποτιλιαρίσματα και τα κορναρίσματα τις περισσότερες ώρες του εικοσιτετραώρου θύμιζαν πολύβουη μεγαλούπολη χώρας του τρίτου κόσμου, ήταν ένας δρόμος σκοτεινός τόσο πολύ πού, ιδιαίτερα οι γυναίκες, απέφευγαν να περάσουν τη νύχτα. 

Όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο το Δεκέμβρη του 2012, πριν δηλαδή 8 χρόνια, οι επαγγελματίες της περιοχής μη μπορώντας πλέον να συνεχίσουν σε αυτές τις απαράδεκτες συνθήκες κατέθεσαν στο δήμαρχο κ. Κώστα Αραβανή και το δημοτικό συμβούλιο αναφορά που περιέγραφαν την κατάσταση, πρότειναν συγκεκριμένα μέτρα και ζητούσαν άμεσες λύσεις. 

Πρακτικά μέχρι το τέλος της συγκεκριμένης δημοτικής αρχής, το 2014, δεν έγινε κάτι ουσιαστικό. Η επόμενη δημοτική αρχή προς το τέλος της θητείας της προγραμμάτισε το έργο και προέβλεψε τα αναγκαία κονδύλια και καθώς η θητεία της έληγε δεν έγινε κάτι. 

Η σημερινή δημοτική αρχή προχώρησε την κατασκευή του, βελτιώνοντας όπως ισχυρίστηκε, τη μελέτη, το έργο ολοκληρώθηκε και λειτούργησε. Σε όλους μας είναι γνωστή η κατάσταση που επικράτησε και επικρατεί στον Άγιο Μηνά από την ημέρα της έναρξης λειτουργίας του έργου. Αυτοκίνητα καταλαμβάνουν όλα τα πεζοδρόμια, ο ποδηλατόδρομος είναι επίσης μόνιμα κατειλημμένος από παρκαρισμένα αυτοκίνητα τόσο που οι ποδηλάτες κινδυνεύουν, πολλές φορές καταλαμβάνεται και το οδόστρωμα με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία. 

Από τη δημοτική αρχή κανένα ενδιαφέρον, καμία προσπάθεια να αποκατασταθεί η κατάσταση αυτή. 

Τροχαία και δημοτική αστυνομία σπάνια περνούσαν το καλοκαίρι από το σημείο αυτό, δεν έκαναν καμία παρέμβαση και όσες φορές εμφανίστηκαν ήταν απλώς για να εμφανιστούν. Αναρωτιέται κανείς υπάρχει δημοτική αρχή με τις υπηρεσίες της και ποιοι είναι οι λόγοι μιας τέτοιας αδιαφορίας; Είναι ανικανότητα ή κάτι άλλο; 

Τέλος από πολλές πλευρές ακούγεται ότι υπάρχουν σοβαρά λάθη στη μελέτη και την κατασκευή του έργου, όπως για παράδειγμα η θέση του ποδηλατόδρομου. Ότι το έργο όπως έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί δεν μπορεί να λειτουργήσει. 

Αυτά η δημοτική αρχή τα συμμερίζεται και τι προτίθεται να κάνει; Οι Λευκαδίτες και ιδιαίτερα οι επαγγελματίες της περιοχής δικαιούνται να πληροφορηθούν τις απόψεις του δήμου και τις ενέργειες που προτίθεται να κάνει, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Αναμένουμε. 

ΛΕΥΚΑΔΑ 14-9-2020 

The post Αγωνιστικό μέτωπο Λευκάδας: Άγιος Μηνάς- H ταλαιπωρία συνεχίζεται και μεγαλώνει appeared first on aromalefkadas – Ενημερωτική ιστοσελίδα της Λευκάδας.

Πηγή: Aromalefkadas.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.