Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Ήλιος είναι και γυρίζει…

3_iliovasilemaLefkada

Πρώτη φορά παρατηρήσαμε χθες, στην πόλη της Λευκάδας, τη μεγάλη διαφορά ως προς στο σημείο του ορίζοντα που δύει την εποχή αυτή ο ήλιος, σε σχέση με το καλοκαίρι. Εκεί που τους καλοκαιρινούς μήνες βυθίζεται στην ανοιχτή θάλασσα της Γύρας τον βλέπουμε την εποχή αυτή να κάθεται στον λόφο προς τη μεριά που βρίσκονται οι Τσουκαλάδες. Οι ανταύγειές του καθρεφτίζονται στο κανάλι μπροστά από την ξύλινη πεζογέφυρα.

1_iliovasilemaLefkada

1a_iliovasilemaLefkada

Αυτό ισχύει φυσικά και για την ανατολή του ήλιου, όπου επίσης αλλάζει συνεχώς κατά τη διάρκεια του έτους από μέρα σε μέρα το σημείο του ορίζοντα απ΄ όπου ανατέλλει. Έτσι εξηγείται και ο διαφορετικός προσανατολισμός των ιερών των εκκλησιών που βλέπουν πάντα προς την ανατολή, αλλά λόγω των διαφορετικών εποχών του έτους που κατασκευάστηκαν οι εκκλησίες υπάρχουν πάντα αποκλίσεις. Για τα νεκροταφεία, στο νησί μας, ούτε λόγος να γίνεται, αφού οι (επιμέτωποι) σταυροί, που θα έπρεπε να βλέπουν τη δύση, δείχνουν προς όλες τις κατευθύνσεις του ορίζοντα.

4_iliovasilemaLefkada

Επίσης, πρώτη φορά είδαμε αυτό το είδος του ερωδιού στη λιμνοθάλασσα. Θα πρέπει να είναι Σταχτοτσικνιάς, που έφτασε στα μέρη μας για ξεχειμώνιασμα. Οι Αργυροτσικνιάδες από την άλλη είναι συνηθισμένο φαινόμενο την εποχή αυτή στη λιμνοθάλασσα της Λευκάδας.

6_iliovasilemaLefkada

5_iliovasilemaLefkada

Πηγή: Kolivas.de


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.