Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Έως 4/12 η δημόσια διαβούλευση για την κατάσταση των θαλάσσιων υδάτων

Συνεχίζεται η δημόσια διαβούλευση της Έκθεσης Αξιολόγησης της κατάστασης των θαλάσσιων υδάτων της χώρας, ύστερα από την ανάρτησή της στον ιστότοπο του ΥΠΕΝ.

Η υποβολή της Έκθεσης αποτελεί υποχρέωση της χώρας, στο πλαίσιο εφαρμογής της Οδηγίας Πλαίσιο 2008/56/ΕΚ για τη Θαλάσσια Στρατηγική και του Ν.3983/2011 με τον οποίο εναρμονίζεται. Σύμφωνα με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μετά από την ενεργή συμμετοχή πολιτών και φορέων, θα συμβάλει καθοριστικά στην προστασία της ποιότητας των θαλασσών της χώρας μας με βασικό κριτήριο την αειφορία και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Όπως επισημαίνει, η οικοσυστημική προσέγγιση που κατοχυρώνει η ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία για τη διατήρηση της καλής κατάστασης των θαλάσσιων υδάτων παρακολουθεί τις ανάγκες της παρούσας γενεάς και ενεργεί με γνώμονα το συμφέρον των μελλοντικών.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι η προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων της χώρας μας και η διατήρηση της βιοποικιλότητας απαιτείται για τη διασφάλιση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών, δεδομένου ότι οι θάλασσες της Ελλάδας έχουν ιδιαίτερη κοινωνική και οικονομική αξία μέσα από ποικίλες δραστηριότητες (αλιεία, ιχθυοκαλλιέργεια, τουρισμός κτλ.), αλλά και για την βελτίωση των συνθηκών του περιβάλλοντος.

Για τον λόγο αυτό, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μέσω της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων, καλεί τους πολίτες και τους ενδιαφερόμενους φορείς να συμμετέχουν ενεργά στη διαβούλευση, καταθέτοντας τις προτάσεις τους έως την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 23:59.

Πηγή: Naftemporiki.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.