Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Έτσι θα γίνει με τον «Φιλόδημο ΙΙ» το Καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Πρέβεζας

Ανδριάνα Σολδάτου
Ανδριάνα Σολδάτου
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΕΔ (Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων). Αρχισυντάκτρια του mypreveza.gr

8 Δεκεμβρίου 2019, 4:40 μμ

Προβολές: 2

Την έγκριση υποβολής πρότασης στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” του έργου  «Κατασκευή και εξοπλισμός εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Πρέβεζας» θα συζητήσει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Πρέβεζας.

Η  πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση των Δήμων και των Νομικών Προσώπων αυτών για την κατασκευή, επισκευή, συντήρηση και τον εξοπλισμό εγκαταστάσεων καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς καθώς και κάθε άλλης συναφούς δράσης. Βασικοί στόχοι είναι η δημιουργία και η βελτίωση των εν λόγω υποδομών (εφόσον υπάρχουν)  με σκοπό την αδειοδότηση τους και τη νόμιμη λειτουργία τους καθώς και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους Δήμους στον τομέα της εφαρμογής των προγραμμάτων διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την προστασία αυτών σε εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 20.000.000,00 ευρώ (€).

Το ποσό χρηματοδότησης, διαμορφώνεται ως εξής:

Κάθε δικαιούχος έχει δικαίωμα μίας (1) μόνο αίτησης, με το συνολικό ανώτατο ποσό χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα να ανέρχεται σε 300.000 ευρώ πλέον Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.).

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για την ίδρυση καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς θα πρέπει επίσης, να ισχύουν οι ακόλουθοι γενικοί υγειονομικοί όροι:

Απαιτείται ειδικό ανεξάρτητο κτίριο, που να πληροί τους υγειονομικούς όρους, να βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλεως, σε απόσταση 100 τουλάχιστον μέτρων από την πλησιέστερη κατοικία και το οποίο δέον να περιλαμβάνει:

  1. Γραφείο διοικήσεως και διαχειρίσεως
  2. αίθουσα προσωπικού
  3. αποθήκη τροφών και υλικού
  4. αίθουσα παρασκευής ή προετοιμασίας της τροφής των ζώων, με τα σχετικά σκεύη και είδη εστιάσεως των ζώων και πλυντηρίου αυτών
  5. αίθουσα απομονώσεως ασθενών ζώων 
  6. αίθουσα διαμονής φιλοξενούμενων κυνών 
  7. αίθουσα διαμονής φιλοξενούμενων λοιπών ζώων 
  8. προαύλιο ασκήσεως κυνών
  9. εγκαταστάσεις παροχής θερμού-ψυχρού ύδατος αφοδευτηρίου

– οι υπό στοιχεία 1-5 χώροι δέον όπως έχουν συνολική επιφάνεια τουλάχιστον 60m2 
– οι υπό στοιχεία 6-7, χώρο ανάλογο προς τον αριθμό των ζώων που φιλοξενούνται, έχοντας υπόψη ότι για κάθε σκύλο απαιτείται ξεχωριστός χώρος φιλοξενίας και άσκησης με ελάχιστες διαστάσεις μήκους 2m, πλάτους 2m και ύψους 2m. Οι χώροι αυτοί πρέπει να είναι απαλλαγμένοι από υγρασία, να εξαερίζονται καλώς και να εξασφαλίζουν την προστασία των ζώων από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. 

Η μορφή του κτιρίου του καταφυγίου απεικονίζεται στις παρακάτω εικόνες.

Σύμφωνα με την μελέτη που συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία,ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 438.000,000 ευρώ,συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Ανδριάνα Σολδάτου
Ανδριάνα Σολδάτου
Δημοσιογράφος, μέλος της ΕΕΔ (Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων). Αρχισυντάκτρια του mypreveza.gr

Πηγή: Mypreveza.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.