Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση


Ένα συγκλονιστικό loft με θέα τη Σταδίου

Γύρω από την πλατεία Κλαυθμώνος τα επαγγελματικά κτίρια γραφείων κυριαρχούν στον αστικό ιστό.

Σε ένα τέτοιο κτίριο, όπου οι περισσότεροι χώροι είναι επαγγελματικοί, εντάσσεται και το συγκεκριμένο loft. Ο όροφος στον οποίο βρίσκεται λειτούργησε για δεκαετίες ως γραφείο, ενώ τα τελευταία χρόνια παρέμενε κενός.

Παρότι η περιοχή είναι σχετικά πυκνοδομημένη, το loft έχει το προνόμιο η κύρια όψη του να βρίσκεται ψηλά, να είναι ελεύθερη, με απρόσκοπτη θέα προς την πλατεία Κλαυθμώνος, τα ιστορικά κτίρια του κέντρου, το εμβληματικό κτίριο της Alpha Bank του Sir Basil Spence, την πλατεία Κοραή και την οδό Σταδίου.

Ζητούμενο των νέων ιδιοκτητών, ήταν η μετατροπή του επαγγελματικού χώρου σε χώρο κατοικίας. Το μικρό μέγεθος του διαμερίσματος και η ανοιχτή πρόσοψη με την τέλεια θέα οδήγησαν τον αρχιτέκτονα Φώτη Ζαπαντιώτη στον σχεδιασμό. Σκοπός του ήταν να δημιουργηθεί, παρά την μικρό μέγεθος της κατοικίας, μια ελεύθερη κάτοψη, που θα έδινε την δυνατότητα στον χρήστη και στον επισκέπτη να αντιλαμβάνεται την πλήρη έκταση της διαμερίσματος. Το project, λοιπόν, συγκροτήθηκε γύρω από τις εξής τρεις βασικές επιλογές:

#1Η ελεύθερη κίνηση που διασφαλίζει την αξιοποίηση όλων των χώρων, με τις δραστηριότητες του χρήστη να διαχωρίζονται κατά το δυνατόν, αλλά κυρίως να αλληλοσυμπληρώνονται.

#2Η υποχώρηση όλων των συνθετικών στοιχείων από την όψη του διαμερίσματος. H παράλληλη διάταξη όλων των λειτουργιών ως προς την όψη (κουζίνα, χώρος αποθήκευσης, λουτρό, υπνοδωμάτιο), άφησε ελεύθερη την ζώνη των χώρων διημέρευσης (καθιστικό, χώρος εργασίας-φαγητού), αξιοποιώντας το πλεονέκτημα της θέας σχεδόν από όλους τους χώρους του loft.

#3Η ανάπτυξη των χώρων πάνω σε δύο εγκάρσιους άξονες σε σχήμα Τ που οργανώνουν όλες τις λειτουργίες. Ο γραμμικός τοίχος, αποκτά σοβαρή υλική υπόσταση (εμφανές σκυρόδεμα), υλοποιείται πάνω στον βασικό άξονα της εισόδου και οδηγεί στον πυρήνα της κατοικίας, συναντώντας εγκάρσια την ζώνη των χώρων διημέρευσης. Συμπληρωματικά του στοιχείου του τοίχου, αρθρώνονται το τριγωνικό ξύλινο πρίσμα των λειτουργιών της κουζίνας και του αποθηκευτικού χώρου, καθώς και του ξύλινου επίσης στοιχείου σχήματος U, που εσωκλείει τον χώρο του ύπνου.

Δες φωτογραφίες του εντυπωσιακού loft στο Missbloom.gr

Πηγή: Yupiii.gr


Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.