Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Ένας περίπατος από το Γένι μέχρι την Αγία Κυριακή

Η διαδρομή με τα πόδια από το Γένι μέχρι το εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής είναι πανέμορφη. Βαδίζεις έχοντας στα αριστερά σου τον απάνεμο όρμο του Βλυχού και την πλούσια βλάστηση που φτάνει μέχρι τη θάλασσα. Φτάνοντας στο εκκλησάκι της Αγίας Κυριακής ο ορίζοντας είναι ανοιχτός και είναι όλος δικός σου.

Η παρουσία αμέτρητων πλεούμενων στον κόλπο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και γραφική, ειδικά για κάποιον που δεν ζει εδώ και είναι ανυποψίαστος. Ενθουσιάζει τα πλήθη κάθε φορά που δημοσιεύεται η κλασική εικόνα του κόλπου από ψηλά με τα… «σπαρμένα» μέσα στον κόλπο πλεούμενα!

Ακόμα όμως κι αν δεν έχεις ακούσει ή διαβάσει κάτι για την κατάσταση που επικρατεί, η «αταξία» είναι φανερή. Εμείς, βλέποντας σε σκάφη- κατοικίες μέσα στην ερημιά να απλώνονται φρεσκοπλυμένες μπουγάδες στα σκοινιά, αναρωτηθήκαμε που διοχετεύονται οι σαπουνάδες και τα απόνερα από τα σκάφη.

Ο σύλλογος του Βλυχού- Γενίου και οι κάτοικοι έχουν κάνει μεγάλες προσπάθειες πολλά χρόνια να αναδείξουν τα προβλήματα της αναρχίας του κόλπου, χωρίς μέχρι σήμερα να βρουν ανταπόκριση από τις Αρχές.

Τι ακριβώς γίνεται στον κόλπο του Βλυχού; Που πετάγονται τα σκουπίδια και τα υγρά απόβλητα όλου του θαλάσσιου στόλου που βρίσκεται εκεί χειμώνα καλοκαίρι και παρά την εποχή, και τώρα, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητος; Που είναι δεμένα χειμώνα καλοκαίρι όλα αυτά τα πλεούμενα που βρίσκονται καταμεσής; Από που παίρνουν νερό; Τι γίνεται με τα βουλιαγμένα σκάφη μέσα στον κόλπο;

Όλη αυτή η αταξία και η αναρχία δημιουργεί το εύλογο ερώτημα: Ανήκει ο κόλπος του Βλυχού στην επικράτεια του νησιού ή βρίσκεται υπό κατάληψη;

Η μόνη σωτηρία είναι η κατασκευή της Μαρίνας όσο το δυνατόν συντομότερα. Το κράτος σε κάθε έκφανση του, έχει αποτύχει και να προστατεύει μια περιοχή χαρακτηρισμένη Natura και να επιβάλει τους Νόμους. Μια μαρίνα πέραν από το οικονομικό όφελος και τον ευπρεπισμό του χώρου, αποτελεί ίσως την μοναδική ευκαιρία για να «καθαρίσει» -τύπους και ουσία- ο κόλπος.

 

 Η μόνη σωτηρία  είναι η κατασκευή της Μαρίνας όσο το δυνατόν συντομότερα. Το κράτος σε κάθε έκφανση του, έχει αποτύχει και να προστατεύει μια περιοχή χαρακτηρισμένη Natura και να επιβάλει τους Νόμους.   Μια μαρίνα πέραν από το του οικονομικό όφέλος και τον ευπρεπισμού του χώρου, αποτελεί ίσως την μοναδική ευκαιρία  για  να «καθαρίσει» -τύπους και ουσία- ο κόλπος.

The post Ένας περίπατος από το Γένι μέχρι την Αγία Κυριακή appeared first on aromalefkadas – Ενημερωτική ιστοσελίδα της Λευκάδας.

Πηγή: Aromalefkadas.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.