Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

«Ένας ιερεύς αρνείται να θάψη τους νεκρούς διότι δεν επληρώθη»

palies_efhmerides

Αρχής γενομένης από σήμερα εγκαινιάζουμε μία νέα κατηγορία με τίτλο «ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ» με παράξενες ειδήσεις και γενικά ότι άλλο μας κινεί την περιέργεια από όσα κατά καιρούς διαβάζουμε σε παλιές εφημερίδες. Η πρώτη επιλογή του θέματος είναι τυχαία. Απλά μας έδωσε το έναυσμα, αν και την ιδέα την είχαμε αρκετό καιρό τώρα.

«ΠΑΤΡΑΙ, 17 (Τηλ. «Ακροπόλεως»). – Τηλεγραφούν εκ Μεγαλοπόλεως, ότι οι κάτοικοι του χωρίου Περιβόλια διατελούν εν αναστατώσει, εξ αιτίας της πρωτοφανούς διαγωγής του εκεί ιερέως, ο οποίος ηρνήθη να ενταφιάση το τέκνον του χωρικού Δ.Γ., διότι δεν είχεν ούτος να καταβάλη προκαταβολικώς τα έξοδα της κηδείας. Δέον να σημειωθή, ότι προ 10 ημερών ο ίδιος ιερεύς ηρνήθη να ψάλη την νεκρώσιμον ακολουθίαν της συζύγου του χωρικού Π.Κ., επειδή ο τελευταίος ώφειλε μικρόν χρηματικόν ποσόν εξ ενοριακής εισφοράς.

Κατόπιν τούτου, αμφότεροι οι νεκροί εκηδεύθησαν άνευ ιερέως. Ο αστυνομικός σταθμάρχης, εις τον οποίον ανεφέρθη το γεγονός υπό των συγγενών των, τους συνέστησε να υποβάλουν μήνυσιν εναντίον του ιερέως, η οποία και πράγματι υπεβλήθη».

(Πηγή: Εφημερίδα «Ακρόπολις», φύλλο της Παρασκευής 18 Μαΐου 1934)

iereas_nekroi

Πηγή: Kolivas.de


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.