Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Άραγε θα απαντήσει κανείς στις εύλογες ανησυχίες των πολιτών, η θα υπάρξει απαξίωση και αδιαφορία ;


       Σε ανάρτηση στο Facebook δημοσιοποιείται λογαριασμός ύδρευσης του Δήμου Ξηρομέρου, και τίθενται εύλογα ερωτήματα σχετικά με την αύξηση στα τέλη ύδρευσης που έχει αποφασιστεί.

Η ανάρτηση που τη μεταφέρουμε αυτούσια αναφέρει, Ακούω από διάφορους συγχωριανούς πως υπάρχει αγανάκτηση και αντιδράσεις των πολιτών του Ξηρομέρου ,οι οποίοι έχουν παραλάβει τους λογαριασμούς ύδρευσης με τα νέα σε υπερβολικό βαθμό αυξημένα πάγια ,λογαριασμοί των οποίων η ημερομηνία εξόφλησης τους λήγει αυτές τις μέρες .
Όντως , αν μη τι άλλο η κοινή λογική λέει πως είναι παράλογο να πληρώνεις χωρίς καθόλου κατανάλωση νερού ,το ίδιο ποσό που πληρώνει μια οικογένεια στην Αθήνα για την τριμηνιαία κατανάλωση της .Οι επισυναπτόμενες φωτογραφίες απόδειξη των γραφομένων μου .
 

Γιατί τελικά επιβλήθηκε αυτή η τεράστια και άδικη αύξηση ; Μήπως την πληρώνουμε για έργα αποχέτευσης που γίνονται η έχουν γίνει ; Για την αλλαγή του δικτύου ; Για την σύνδεση του Δήμου με πηγαίο νερό π.χ Κορπή και όχι το υφάλμυρο από τις διάφορες γεωτρήσεις ; Διαβάζω ειδήσεις στα τοπικά μπλοκ και ανακοινώσεις του Δήμου, που αναφέρουν με πηχυαίους τίτλους για χλωρίωση και καθαρισμό δεξαμενών, λες και αυτό δεν θεωρείται αυτονόητο ότι γίνεται στις ημερομηνίες που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει ,για την προστασία της δημόσιας υγείας .
Αναλογίζομαι επίσης ,καλά βρε παιδιά , μέσα σε αυτή την δύσκολη οικονομική και όχι μόνο συγκυρία ,εσείς επιβάλετε αυτές τις άδικες αυξήσεις ,τουλάχιστον μας βεβαιώνετε πως όταν είμαστε στα χωριά μας δεν θα αγοράζουμε εμφιαλωμένα νερά για τις ανάγκες μας ; Το καλοκαίρι θα υπάρχει επάρκεια και πίεση στο νερό η θα αναγκαστούμε να τοποθετήσουμε στις οροφές των σπιτιών μας δεξαμενές νερού ; Το νερό θα είναι ποιοτικά πόσιμο και αβλαβές για την υγεία μας ; Τι έργα σχεδιάζονται η υλοποιούνται όσον αφορά την ύδρευση και αποχέτευση στον Δήμο Ξηρομέρου ;
Άραγε θα απαντήσει κανείς στις εύλογες ανησυχίες των πολιτών, η θα υπάρξει απαξίωση και αδιαφορία ;


Την 20 Μαρτίου 2020 η Δημοτική Παράταξη του κ. Γαλούνη, “ΔΥΝΑΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ, ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ” με ανακοίνωση προς τα μέσα μαζικής ενημέρωσης (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) είχε ξεκάθαρα και δημόσια λάβει την εξής θέση για την αύξηση στα τέλη ύδρευσης,
Η παράταξή μας λέει κατηγορηματικά όχι στην τεράστια αύξηση των τελών ύδρευσης που εισηγείται ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή με την υπ. αριθμ. 29/2020 απόφαση της οικονομικής επιτροπής. Θεωρούμε απαράδεκτη, ανάλγητη και αδικαιολόγητη την επιβολή αύξησης του Ενιαίου Παγίου Τέλους Ύδρευσης κατά 60% ανά παροχή για όλες τις Τοπικές Κοινότητες και των τριών Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου μας. Αυτό συνεπάγεται αύξηση 27€ πλέον ΦΠΑ ανά παροχή γενικώς και αδιακρίτως. Δεν εγκρίνουμε την υπερβολική αυτή αύξηση της τάξης του 60% σε μία εποχή κατά την οποία οι πολίτες αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και όχι μόνο. Προτείνουμε στη Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει στην παραπάνω αύξηση του τέλους ύδρευσης και να καλύψει τυχόν έξοδα που απαιτούνται για την ισοσκέλιση του προϋπολογισμού τηρώντας αυστηρά τον κανονισμό ύδρευσης και μειώνοντας ταυτόχρονα τις δαπάνες.  
Τόσο η αξιωματική όσο και η ελάσσονα αντιπολίτευση ήταν αντίθετες και καταψήφισαν την αύξηση στα τέλη για την ύδρευση.


Το Σεπτέμβριο του 2019, ένα περίπου χρόνο πριν, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης σε συνέντευξη(ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) που είχε δώσει στη δημοσιογράφο Βάσω Βήττα είχε παραδεχθεί την δραματική κατάσταση που παρέλαβε το Δήμο Ξηρομέρου, μάλιστα ο τίτλος της συνέντευξης στην ιστοσελίδα aixmi-news.gr ήταν (Γ. Τριανταφυλλάκης: «Ο δήµος µας βρίσκεται σε χρεοκοπία…» ). Η συνέντευξη ξεκινά με τα εξής, Χρέη παρέλαβε η νέα δημοτική αρχή, όπως υπογραμμίζει ο δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης μιλώντας στην ΑΙΧΜΗ, παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία.

Είχε παρθεί δάνειο για να πληρωθούν υποχρεώσεις, που δεν εμφανίζονταν στους προϋπολογισμούς, αλλά ακόμα υπάρχουν, έτσι με τα σημερινά δεδομένα ο δήμος είναι σε χρεοκοπία και οδεύει προς επιτήρηση. Το στοίχημα για τη νέα δημοτική αρχή είναι να αντιστρέψει το κλίμα και να βάλει το δήμο σε τροχιά ανάπτυξης.


Ας δούμε το απόσπασμα που αφορά την αύξηση στα τέλη ύδρευσης,

Ερωτ. Δημ.: Με το δάνειο δεν πληρώθηκαν οι υποχρεώσεις;

Απαντ.: Το δάνειο πάρθηκε γι’ αυτό το λόγο από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, πληρώθηκαν κάποιες υποχρεώσεις αλλά δημιουργήθηκαν καινούργιες, παρόλο που η προϋπόθεση για να γίνει η σύμβαση ήταν να μην δημιουργηθούν νέα χρέη. Δεν έγινε καμία ενέργεια για μείωση των δαπανών, όπως για παράδειγμα μελέτες για την μείωση κατανάλωσης ενέργειας και των τελών ύδρευσης. Η οικονομία αυτή τη στιγμή στον δήμο Ξηρομέρου είναι σε ελεύθερη πτώση. Αυτό επιβάλει να γίνουν κάποιες ενέργειες που βέβαια δεν θα αποδώσουν καρπούς άμεσα, αλλά σταδιακά.

Οι οφειλές των δημοτών προς τον δήμο από την ύδρευση κυρίως, είναι πολλές. Δεν θέλω να μιλήσω για πολιτικές ή υπηρεσιακές ευθύνες, αλλά σίγουρα κάποιος δεν έκανε σωστά τη δουλειά του. Όμως και οι πολίτες απαιτείται να είναι πιο τυπικοί. Οι ανεξόφλητες οφειλές ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ. Το παράδοξο είναι ότι στους πολίτες που πληρώνουν και είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους, ερχόμαστε σήμερα ως δήμος και αντί να τους επιβραβεύουμε, τους αυξάνουμε τα τέλη. Οπότε αυτό θα προκαλέσει αντίδραση και όσοι μέχρι τώρα ήταν τυπικοί, θα πάψουν να είναι, αφού οι κακοπληρωτές δεν «τιμωρούνται». Εμείς πηγαίνουμε την σκέψη μας ένα βήμα παραπέρα και λέμε ότι δεν μας ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Θέλουμε να δουλέψουμε για όλους τους πολίτες. Θα δούμε αν υπάρχουν κάποια κοινωνικά κριτήρια για να αλλάξουμε την τιμολογιακή πολιτική σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Έχουμε 7.000 παροχές ύδρευσης και πρέπει να εισπράττουμε από όλες. Αν υπάρχουν παράνομες παροχές θα έχουν συνέπειες.

 

Από τα παραπάνω ο αναγνώστης μπορεί να έχει τη συνολική εικόνα του ζητήματος.

 

Πηγή: Xiromeronews.blogspot.gr


Δώνος Προμηθευτική Άμεση εξυπηρέτηση

Διαβάστε επίσης!

loading...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.